Hang a hangból, koncert a Napra zenekartól

A Sétatéren szerda este nyolckor a Napra zenekar tagjait köszöntheti a közönség. A formáció sokszínű szerzeményei egyre nagyobb teret hódítanak maguknak.

A zenekar egyediségét a folk, az elektronikus és a világzene különleges ötvözete adja, amely a három irányzat kedvelői mellett sok más tábort is magához csalogatott. A folk műfajában a magyar népzene a roma és a román kultúra jegyeivel is keveredik. Ezt a színes kavalkádot tovább bonyolítja a költemények hol rejtett, hol nyílt feltűnése.

A költészeti vonal a megzenésített Radnóti-versek albumának köszönhető. A különleges atmoszférájú hangoskönyv mély nyomot hagyott a rajongókban, akik ma is hallani vélik az elhíresült album hangjait a Napra újabb dalaiban.

Both Miklós (gitár, ének), Krámli Kinga (ének), Bobár Zoltán ,,Boby” (harmonika, brácsa), Hegedűs Máté (hegedű), Pfeiler Ferenc (dobok) és Winter Csaba (basszusgitár) számos díjat szerzett az évek során. Első albumuk, a ,,Jaj, a világ!” három éve Fonogram-díjat kapott világzenei kategóriában, míg a ,,Radnótit” Buday-díjjal jutalmazták.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés