13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaHangokból építenek katedrálist

Hangokból építenek katedrálist

Különleges eseménnyel kedveskedik a versek szerelmeseinek a XI. POSZT pénteken délután fél hattól kezdődő off-programja a Kossuth téren.

Dr. Fűzfa Balázs, a szombathelyi egyetem tanára készített egy szubjektív listát, amely az általa legszebbnek tartott tizenkét magyar vers címét tartalmazza.

Ezek a versek félévenként kerülnek egyenként „terítékre”, minden alkalommal egy-egy konferencia keretében irodalmárok vitatkoznak az adott vers és költője értékeiről. Az ötlet pedig, hogy a verseket fiatalokkal is elmondatják, Jordán Tamásé.

Több száz iskolás mondja a verset együtt Jordán Tamás vezényletével. Eddig nyolcszor került sor a rendezvényre – megrendítően szép esemény a Nagy versmondás, azok a percek, amikor a fiatalok „hangokból építenek katedrálist”.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fesztivál díszvendége idén Jordán Tamás, a POSZT korábbi, s a Szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi, alapító igazgatója, akinek sokszínű színészi életútját fotókiállítás is felidézi leghíresebb szerepeinek egy-egy pillanatával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő