6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaHangoló, fundamentum - húsvét Pécsett

Hangoló, fundamentum – húsvét Pécsett

Sajtóközlemény:

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2011. április 25-én (hétfőn) 15 órától rendkívüli ülést tart a Városháza nagytermében, amelyen egyetlen napirendi pontként a Húsvéti Nyilatkozat megvitatása és elfogadása szerepel. A nyilatkozat, mint Pécs funadmentuma, erősíti polgárai közösségét, városszeretetüket, ragaszkodásukat, ugyanakkor a kívülállók számára is egyértelmű képet ad a városról, annak polgárairól, értékeiről.

A nyilatkozat elfogadása után ünnepi műsor várja a Kossuth téren a pécsieket. 17 órakor kezdődik a Megy a vonat, muzsikál a kereke című előadás, amely a Hangoló – zenés gyermekszínház produkciója. 18 órakor már a felnőtteknek zenél a No More Blues zenekar, akik este nyolc óráig szórakoztatják a térre látogatókat.

Húsvét hétfőn, 19 órai kezdettel a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4.) Magyarország Alaptörvényének aláírása alkalmából Nemzeti Gálaest lesz, melyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága és Pécs városa rendez.

A hangverseny hangjai az ország különböző pontjain, összesen tíz helyszínen, tizennégy város művészeinek közreműködésével, húsvét hétfőn este egyszerre csendülnek fel. A program első felében Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus-a nyitja meg a gálát, Pécsett a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

Az ingyenes koncertre igényelt jegyek a Kodály Központban április 20-23-án 10 és 18 óra között, 25-én 14 órától 17 óráig vehetők át.

Pécs, 2011. április 22.

Polgármesteri Kabinet

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő