Hirdetés

Végtelenbe hömpölygő muzsika, égő mécsesek: az elhunytak emlékére szervez koncertet Pécs kedvenc zenekara. Mindenkit várnak október 28-án, péntek este hét órakor a Kodály Központba.

Az eseményhez méltóan az Ablak a végtelenre nevet viselő hangversenyen Johann Sebastian Bach A fúga művészete című alkotását hallgathatjuk meg, amely a zenetörténet máig utolérhetetlen és minden szempontból kiemelkedő darabja – írja a Pannon Filharmonikusok.

A hagyományos gyászzenék helyett, rendhagyó módon most ezzel a művel készül a zenekar, mely

[su_quote]a szellem halhatatlanságát, az emberiség ezerarcúságát, egységét, az élet beteljesülésének és szükségszerű befejezetlenségének kettősségét tárja elénk.[/su_quote]

Az esten Erich Bergel világhírű karmester 1985-ös hangszerelésében csendül fel a mű. Érdekesség, hogy Bergel a zenekari változat kéziratát az est dirigensére, a világszerte elismert Cristian Mandeal karmesterre hagyományozta, a pécsi együttes ebből a kézzel írt kottából dolgozik majd.

A PFZ közössége a koncerten a zenekar örökös tagja, a közelmúltban elhunyt Zseni Nándor (1947–2022) fagottművész, zenetanár emléke előtt is adózik, aki életének 75. évében október 11-én távozott közülünk.

[su_note note_color=”#d8d2d1″ text_color=”#161515″]Hagyomány, hogy a koncertre érkező közönség tagjai a Kodály Központ főbejárata előtti lépcsősoron mécsest gyújtanak szeretteik emlékére. Erre 18 órakor kerül sor, a teamécseseket a zenekar biztosítja. 17.30-tól pedig Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember tartja meg Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein? címmel előadását.[/su_note]


A halottak napi hosszú hétvégéről, fontos információkról, megemlékezésről ITT, ITT és ITT írtunk.

Hirdetés