Happy Lines: színezés, kicsit másképp

Április 12-én, csütörtökön délután ötkor kezdődik a „Happy Lines” című előadás és workshop a Művészetek és Irodalom Házában, ahol a látogatók megismerhetik Szűts Éva: Cirkáló. Kreatív szín-játék című fejlesztő könyvét.

A grafikus szerző könyvében egyszerű, mégis nagyszerű feladatok bújnak meg az óvodások, kisiskolások számára: rengeteg kiszínezendő kép vár rájuk. Ám ezúttal nem a megszokott ábrákra kell számítani – a rendhagyó képek egyedi élményben részesítik a résztvevőket, a játék mellett pedig biztosítják a folyamatos tanulás, képesség-fejlesztés lehetőségét.

Szűts Éva az előadáson különböző színező lapok segítségével mutatja be a módszer elméletét és módszertanát. A feladatok megoldása gondos odafigyelést, logikus gondolkodást igényel, fejleszti a térlátást, a rész-egész illetve az alak-háttér elkülönítést, valamint segít finomítani a kéz mozgásán. A színezés során elsajátított új készségek pedig hosszú távon is segítik a gyerekek vizuális fejlődését és tanulási képességeit.

A szerző és a szervezők 5-11 éves kor közötti gyerekek jelentkezését várják a workshopra, amelyre előzetes bejelentkezés szükséges a 72/ 510 – 628-as telefonszámon.

Hirdetés