Harmadik alkalommal költözik Komlóra a magyar filmek színe-java

Évről évre több filmet neveznek a Hét Domb Filmfesztivál versenykiírására, határon innen és túl élő filmgyártók is részt vesznek a megmérettetésben. Az idei évi fesztiválra összesen 199 alkotás érkezett. A döntőbe jutott filmeket a rendezvény idején szeptember 9. és 14. között, minden nap 9-21 óráig ingyenesen tekinthetik meg a Komlói Színház- és Hangversenyteremben az érdeklődők. 

Magyar Ferenc fesztiváligazgató lapunknak elmondta, hogy a Hét Domb Filmfesztivál nem csak a komlóiak körében, de országszerte is nagyon népszerű. Tavaly körülbelül 4000 ember vett részt a vetítéseken, a szervezők remélik, hogy idén még magasabb lesz ez a szám. A reményre pedig minden okuk megvan, ugyanis nagyobb csoportok is jelentkeztek már mozizásra és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a program, tudtuk meg a fesztiváligazgatótól.

– Az is nagyon örvendetes, hogy ilyen sok, közel 200 filmet neveztek, hiszen a beküldésre idén csupán másfél hónap állt rendelkezésre – tette hozzá.

Az alkotásokat a korábbi évekhez hasonlóan neves szakemberekből álló zsűri bírálta el: Ternovszky Béla a zsűri elnöke, Thuróczy Szabolcs és Reviczky Gábor pedig a további zsűritagok. A diák kategóriát dr. Gyenes Zsolt vezetésével Kis-Marics Tamás és Obrobina Tamás értékelte.

Milyen filmeket láthatnak a vetítésekre látogatók?

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címet viselő nagyjátékfilmet a hazai mozikhoz hasonlóan Komlón is szeptember 12-én mutatják be, természetesen a III. Hét Domb Filmfesztivál keretében ingyenesen lesz megtekinthető a magyar származású, Michael Curtizként ismertté vált rendezőről szóló alkotás.

Az első magyar Oscar-díjas filmrendező Rófusz Ferenc az idei évben átült a zsűri asztala mögül a versenyzői székbe. Habár a versenyeredményekről nyilván nem lehet még tudni, mindenképp érdemes megnézni Az utolsó vacsora című animációs filmjét, melyet szeptember 13-án, 18.30-kor adnak le, és ami után közönségbeszélgetésen is részt vesz a legendás szakember.

Annyit elárulhatunk, hogy a bibliai témájú rajzfilm különlegessége, hogy a Parlamentben is levetítették, mely után több tucat, a vetítésen részt vevő bíboros felállva tapsolt.

A III. Hét Domb Filmfesztivál részletes programját IDE kattintva tekinthetjük meg. 

Hirdetés