12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsHárom az egyben fesztivál

Három az egyben fesztivál

Idén, az EKF-évben a Pécsi Ifjúsági Központ a már hagyománnyá vált Szent Iván-éji tűzugrás programsorát kiszélesítve, a 3 az 1-ben Nyári Napforduló Fesztivállal jelenik meg a Sétatéren.

A „zenei étlap” igazi ínyenc fogásokat tartogat: június 22-én, a Jazz napján 17 órától fiatal tehetségek: a Miegymás és a Folk Fellows zenekarok, az esti koncerten 20 órától pedig a külföldön is hangos sikereket arató Szőke Nikoletta Quartet lép fel My Song című lemezbemutató koncertjével.

A zenei stafétát a világzene veszi át június 23-án. 18 órától a Lazy Monkees adja meg az alaphangot erőteljes blues és rock alapokon nyugvó funk dallamaival, majd 20 órától a vibráló, igazi zenei kalandozást ígérő Jambalaya muzsikál a New Orleans-i autentikus stílust megidézve jazz, rock, funky ötvözetű szerzeményeivel.

Szent Iván éjjelén, június 24-én, ahogy azt már megszokhattuk, igazi programkavalkád vár mindenkit a Barbakánnál. Tanúi lehetünk a tűz felszentelésének, majd a legbátrabbak át is ugorhatják azt – az ősi hagyomány szerint a tűz mágikus ereje megtisztít és megvéd mindenféle rontástól, betegségtől. A zenés-táncos programsorozat 18 órakor kezdődik a Tanac, majd a Misina Táncegyüttesek fellépésével, 20 órától pedig a zenéjüket jazz-popnak tiluláló, 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj zenekar csap bele a húrokba, elegyítve a swing, a hip-hop, a funk és a csárdás dallam- és ritmusvilágát.

A zenei műfajok és koncertek sorozatát a IV. Pécsi Folk&Roll Fesztivál folytatja június 25-26-án.

A folyamatos tehetségkutató és -fejlesztő munka révén a 2010-es Pécsi Folk&Roll Fesztivál már az Európai Kulturális Főváros rangjához méltó módon, a műfajhoz kötődő külföldi és hazai sztárok mellett igen erős saját nevelésű produkciókat tud színpadra állítani. Az idei évben nyolc nívós világzenei produkciót hallhatunk: 25-én a Rege, a Dutar, az Ezüstpatak, az Arkona (RUS), 26-án pedig a Damned (RO), a The Moon and The Nightspirit, a Kormorán Memory Band és a Virrasztók zenekaroktól.

A fesztivál helyszínéül ismét a pécsi Sétatér szolgál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő