Három fantasztikus jubiláló darabot is megnézhetünk Pécsett

Három fantasztikus produkció is jubilál a Pécsi Harmadik Színházban: ötvenedik előadásához ér az Előttem az élet, hetvenedik alkalommal játsszák a Piszkavasat és hetvenötödször a Bányavirágot. Aki még nem látta a darabokat, szemezgessen a teátrum műsorkínálatából!

Előttem az élet

Az Előttem az élet a Pécsi Harmadik Színház egyik legizgalmasabb vállalkozása, a mű a kalandos sorsú, litván származású francia író, Émile Ajar regényadaptációja. A világszerte népszerű mű stúdiószínházi változatát a Jászai-díjas Vincze János rendezte. A társadalom kirekesztettjeiről szóló történet a Jászai-díjas Füsti Molnár Éva és Bánky Gábor, továbbá Götz Attila alakításában elevenedik meg, a főszerepben a színház felfedezettje, Tatai Gergő hódítja meg estértől estére a nézőket – február 20-án immár ötvenedszer.

Jelenet az Előttem az élet című nagy sikerű műből

Piszkavas

A többszörösen díjnyertes Piszkavas egy kortárs ír szerző, Martin McDonagh műve, mely „komikum és tragikum, könnyed játék és véres valóság mesteri ötvözete”. A szöveget Parti Nagy Lajos dolgozta át bravúrosan, a darabot pedig Vincze János rendezte. A produkció a 2016-os POSZT-on megkapta a közönségdíjat, Füsti Molnár Éva színművész alkotói díjban részesült. A játékban partnere Bacskó Tünde, akinek megrendítő alakítását méltatták a kritikusok. László Csabával és Tatai Gergővel együtt február 26-án hetvenedszer tekintheti meg a közönség a zord ír hegyek közt játszódó történetet.

A Piszkavas című darab szintén hatalmas sikert hozott

Bányavirág

Székely Csaba komédiája, a Bányavirág szerepel legrégebb óta a Pécsi Harmadik Színház műsorán. A marosvásárhelyi születésű író trilógiájának első darabja „fájdalmasan groteszk humorral és erős öniróniával tárja a közönség elé a székely kapuk mögötti világot”. A főszerepet László Csaba kapta, akinek ez az alakítás hozta meg az országos ismertséget. További szerepekben a Jászai-díjas Bánky Gábor, Tamás Éva, Németh János és Bacskó Tünde látható, január 27-én pontosan hetvenötödször.

Bányavirág

A Pécsi Harmadik Színház teljes, izgalmas programját ide kattintva is megtekinthetjük.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés