Hirdetés

Izgalmas otthoni játékokkal vár a pécsi világörökség! A Cella Septichora Látogatóközpont és az Ókeresztény Mauzóleum egyelőre az érvényes szabályoknak megfelelően zárva tart, de addig is szórakoztató játékkal kedveskedik a látogatóknak.

Műalkotás vagyok!

Gondold újra és alkosd meg az 1600 éves római kori figurális emlékek mai változatát, fényképezd le és oszd meg, hogy elmondhasd másoknak is: Műalkotás vagyok!

Bátran használj fel mindent, ami az otthoni karanténban épp a rendelkezésedre áll: vond be a családtagokat, a házi állatokat és a mindennapi használati tárgyakat is. Légy kreatív, és fotózd le az új kompozíciót, majd oszd meg Instagramon! Használd a #műalkotásvagyok hashtaget és a @pecsorokseg taget!

Az aktuális műalkotás, amit ezúttal kelts életre: Dániel az oroszlánok vermében. A pécsi Ókeresztény Mauzóleum festett sírkamrájának északi oldalán megmaradt freskósorozat egyik jelenete Dániel próféta történetét ábrázolja, akit hite miatt az oroszlánok elé vetettek.

Keresd a különbséget!

Első ránézésre úgy tűnik, mintha ugyanaz a kép ismétlődne. Amint közelebbről szemügyre vesszük a két képet, megtaláljuk a különbségeket. A rendszeresen jelentkező feladványokon összesen 12 eltérést rejtettünk el, te hányat találsz meg közülük?

(x)

Hirdetés