10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaHétfő: egy nap Örményországról

Hétfő: egy nap Örményországról

November 14-én, hétfőn délelőtt tizenegykor és délután öt órakor mindenkit szeretettel vár a Szivárvány Gyermekház az Örmény Kulturális Nap programjaira.

A Nagykanizsáról érkező vándorrendezvény legfőbb célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel Örményország színes kultúráját és fordulatos történelmét. Bár viszonylag kevés alkalommal esik róla szó, igen érdekes ország. Ezt talán a legjobban az példázza, hogy Örményország volt a világ első keresztény állama.

Délelőtt tizenegy órakor rendhagyó tanóra kezdődik, ahol a hallgatóság ízelítőt kaphat Örményország történelméből a kezdetektől egészen napjainkig, hangsúlyt fektetve az állam nagy hagyományokkal rendelkező vallására.

Délután öt órakor nyitja meg kapuit az az örmény fotókiállítás, amelyben a látogatók két fotóművészeti válogatással találkozhatnak. Az egyik válogatás Balogh Ádám fotográfus két-három hetes örményországi utazásából, az ott készült életképekből és pillanatfelvételekből ad ízelítőt. A másik válogatásban Ani, a középkori főváros kapja a főszerepet. A fényképek a múlt század tízes éveiben, ezüstlemezre készültek.

A fényképek mellett a nagy múltra visszatekintő Kanakeravan Művészeti Iskola tanulóinak festményeiből készült tárlat is várja az érdeklődőket.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő