3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaHétfőre: Crossover és tinidráma

Hétfőre: Crossover és tinidráma

Este hét órakor a Kodály Központban a dobok átveszik a hatalmat a színpad felett: a Talamba ütőegyüttes koncertje várja az egyedi hangzást szerető közönséget.

A múlt század végén alakult gödöllői együttes „Crossover” című műsoruk folyamán közel ötszáz ütőhangszert használ fel. Ezzel a műsorral Belgiumban, Spanyolországban, Erdélyben, s sok más ország színpadán arattak zajos sikert. Maga a ‘crossover’ kifejezés a hangzásvilágok közti szabad átjárhatóságot, a műfajok azon egyevegét jelenti, amelyben nem vesznek el a stílusok különböző jellemzői.

A filmek kedvelőit a Dominikánus Ház várja este hét órára, az „Akvárium (Fish Tank)” című film vetítésére. A brit dráma egy tizenéves lány fordulatos életébe kalauzolja el a nézőt. Az alkotás kivívta a kritikusok elismerését életszerűségéért, filmes túlzásoktól mentes rendezéséért, s a színészi játékért.

A főszereplő Katie Jarvis első filmje az Akvárium. Érdekesség, hogy a rendezőnő, Andrea Arnold, a véletlen folytán egy utcai veszekedés közepén látta meg először a fiatal lányt, a kedélye lecsillapodása után szólította meg, s kérte fel a munkára.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő