Hung(a)ry for Singing! – Együtt hangolunk!

Csodálatos, színes programokkal készül Pécs az idei EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztiválra. A tavasz legizgalmasabb pillanatai közé tartoznak a Bor, mámor, Pécs rendezvénysorozat keretében megrendezett események, amikor koncertekkel pezsdült a város és szívében az Extrém Grillbajnokságon mérték össze tudásukat a helyi cégek csapatai, míg a Pécsi Galéria a Pécs Város Bora választásnak adott otthont.

hirdetés

A program részeként – a Cantat évéhez kapcsolódóan – a 6 baranyai település 16 pincészete nevezésével lezajlott, az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Bora címért folyó versengés nyertesét is kihirdették.

2015. április 23-án nagy közönségsikerrel zajlott a Közös Éneklés Mesterkurzus záró koncertje a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Liszt termében, Michael Gohl vezetésével. A koncert után a programban résztvevő karnagyok, énekesek és a közönség kóstolhatta meg először az „EUROPA CANTAT Pécs 2015 Bora” címre pályázó borfajtákat, majd leadta szavazatát a számára legjobban tetsző borra. A közönség véleménye a végső szavazáson egy-egy szavazatot ért.

A fesztivál borát a Pécs-Mecseki Borútról pályázó gazdák cirfandli és vörös boraiból választotta ki az EUROPA CANTAT zsűrije, május 8-án. A grémium tagjai voltak: Dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, Dr. Őri László, PMJV kultúráért felelős alpolgármestere, Móczár Gábor, az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nkft. ügyvezető igazgatója, Kertész Attila, műhelyvezető pécsi karnagy, Dr. Szabó Szabolcs pécsi karnagy, Bogdan Djakovic a fesztivál Regionális Művészeti Tanácsának tagja.

EUROPA CANTAT Pécs 2015 Fehérbora: Planina Borház, Mohács Cirfandli 2014
EUROPA CANTAT Pécs 2015 Vörösbora: Eberhardt Pincészet, Mohács Merlot 2011

A 2015-ös esztendőben a Pécs Város Bora címet nyerte: Belward Pincészet, Hásságy Pécsi Olaszrizling 2013

Az EUROPA CANTAT kórusfesztiválon mindannyian megkóstolhatjuk a most díjazott borokat, és természetesen hangsúlyosan megjelennek a régió (magyar, horvát, szlovén és szerb) jellegzetes ízei is.