8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapArtIdén is fényfővárossá válik Pécs

Idén is fényfővárossá válik Pécs

Idén ötödik alkalommal ismét fényfővárossá válik Pécs a Zsolnay Fényfesztivál során. 2019-ben több mint 80 ezer látogatót vonzott a rendezvény, az eseményről készült videót pedig már tizenötezren nézték meg, ráadásul a 2020-as Facebook-eseményre néhány nap alatt közel hétezren jelentkeztek be.

Az idei fényfesztivál programja július 2. és 5. között ismét izgalmasnak ígérkezik, a különböző fényalkotások mellett ezúttal is koncertek és utcaművészeti produkciók színesítik a palettát.

A legjobban várt esemény minden bizonnyal a Zsolnay Light Art háromdimenziós fényfestőverseny, amelyre a világ minden tájáról érkeznek művészek, hogy elvarázsolják a székesegyház homlokzatát.

A verseny nívóját mutatja, hogy a pécsi fesztiválon kvalifikációt nyert tavalyi győztes, az olasz Michele Pusceddu megnyerte a világ legnagyobb és legrangosabb fényfestőversenyét az iMapp Bukarest fesztiválon!

A fesztivál részletei hamarosan a fenyfesztival.hu oldalon olvashatók, addig is érdemes megnézni a tavalyi videót és beírni a naptárba, hogy július 2–5. között Pécs a nyár fénypontja!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő