Február 22-én, 19 órakor a Pannon Filharmonikusok kontinenseken át kalauzolja át a közönséget a Kodály Központban. Az esten a legismertebb hangversenytermek rendszeres fellépője, napjaink egyik legkeresettebb hegedűművésze, Baráti Kristóf és a glóbuszt már többször átszelő neves dirigens, Gilbert Varga várja a közönséget.

Az amerikai John Adams alig húsz évvel ezelőtt bemutatott, a BBC Promson is hatalmas sikert arató rövid darabja, a Short Ride in a Fast Machine nyitja az estet.

Amerikában maradva folytatódik az időutazás a múltba Samuel Barber Hegedűversenyével. A zeneszerző egy másik jelentős alkotását, az Adagiót a közelmúltban az együttes novemberi koncertjén hallgathatta meg a pécsi közönség, most a műfaj legizgalmasabb múlt századi darabjai közé tartozó művet Baráti Kristóf Budapest mellett Pécsett is előadja.

Baráti Kristóf

Az est dirigense, Gilbert Varga a legendás hegedűművész-karmester, Varga Tibor fia, aki szintén hegedűsként kezdte, egy baleset azonban kettétörte az ígéretes szólista-pályát. Így került a karmesteri pulpitusra, hogy aztán az egyik legváltozatosabb karriert fussa be a nagy amerikai zenekaroktól a Philharmonia Hungaricán át egészen Taiwanig, ahol most is
zeneigazgató.

Gilbert Varga

Gilbert Varga neve minden bizonnyal ismerősen cseng azoknak is, akik rendszeresen járnak a pécsi együttes koncertjeire, hiszen a tavalyi évadban is dirigálta a zenekart. A közös munka sikere a vastaps mellett abban is mérhető, hogy a karmester a jövő évadban ismét visszatér a Pannon Filharmonikusokhoz.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés