Hirdetés

Az év legnagyobb dobására készül újra Pécs, hiszen június 28. és július 1. között a Zsolnay Fényfesztivál lenyűgöző látnivalói és programjai töltik meg a belvárost. Összegyűjtöttünk néhány praktikus tudnivalót annak érdekében, hogy minden látogató a lehető legjobban érezze magát.

Jó hír, hogy idén időben és térben is bővül a fesztivál. A szervezők célja ezzel az volt, hogy ne tömegben, hanem kellemesen korzózva sétálhassanak az érdeklődők. A Székesegyház homlokzatán zajló Zsolnay Light Art Fényfestőverseny pénteken, szombaton és vasárnap is látható, szavazni is ebben a három napban lehet a kedvenc alkotásra. Ugyanakkor a nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztiválon előfordulhatnak sűrűbb időszakok, így érdemes az autót, a kerékpárokat és a házi kedvenceket ezúttal otthon hagyni.

Milyen programok lesznek?

A közel 100 programról a www.fenyfesztival.hu honlapon olvashatunk, valamint átlapozhatjuk a fesztivál programfüzetét, ami online is letölthető innen:

http://zsolnayfenyfesztival.hu/dinamic/informacio_menu/programfuzet_zsff2018_web.pdf

Ebben egy hasznos térképet is találunk, feltüntetve a Fény Útja helyszíneit.

Hogyan lehet megvenni a Fény Útja Extra karszalagot?

A Zsolnay Fényfesztivál ingyenes programjai mellett exkluzív, minden eddiginél látványosabb helyszínekre is eljuthatunk a Fény Útja Extra karszalaggal. Ezt 1500 forintért vásárolhatjuk meg június 28-tól az egyes FényPontokon: a Széchenyi téren, a Szent István téren, a Cella Septichora Látogatóközpontban, a Pécsi Galériában, a Művészetek és Irodalom Házában, valamint a Zsolnay-negyed Infopontjain.

Ha biztosra akarunk menni, akkor jegyet (ami a fesztiválon karszalagra váltható) már most vásárolhatunk, akár a Zsolnay-negyed Infopontjain, akár online a jegymester.hu oldalon vagy a Simple pay mobilalkalmazással.

A karszalagról minden részlet megtalálható itt: http://www.zsolnayfenyfesztival.hu/informacio

Mi lesz rossz idő esetén?

A karszalaggal látogatható helyszínek többsége fedett, így az eső sem okozhat gondot.

Az esetleges programváltozásokról a fesztivál Facebook-oldalán folyamatosan értesítünk: www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

Kérjük, hogy ha teheti, látogatótársai érdekében az esőkabátot válassza esernyő helyett.

Mivel menjünk a fesztiválra?

A közösségi közlekedést ajánljuk, hiszen autóval a parkolóhelyek limitált száma miatt nem érdemes kísérletezni, a kerékpáros közlekedést pedig a várható látogatószámra való tekintettel nem javasoljuk.

Hova lehet fordulni kérdés, észrevétel esetén?

A fesztivál információs bázisai a fent említett Fénypontok, itt kollégáink szívesen válaszolnak a kérdésekre, de a fesztivál Facebook-oldalán is igyekszünk minél hamarabb reagálni az üzenetekre. A helyszínen felmerülő esetleges problémákkal a biztonsági szolgálat munkatársaihoz is fordulhatunk.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét