7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKultZónaÍgy változnak az árak a Zsolnay-negyedben a nyári szezonban

Így változnak az árak a Zsolnay-negyedben a nyári szezonban

A Zsolnay Kulturális Negyed az új koronavírus-járvány alatt komoly bevételektől esett el. Ennek ellenére a ZSÖK és Pécs vezetése döntése értelmében a társaság megőrizte a munkahelyeket, és a pécsieknek korábban nyújtott kedvezményeket, azonban árváltozások is történtek az idei nyári turisztikai szezonra – olvasható a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Íme a közlemény:

„A nehéz időszak ellenére a ZSÖK a járványügyi veszélyhelyzetet követő nyitás után megőrzi a pécsieknek korábban nyújtott kedvezményeket is. Ennek értelmében a Tüke-kártyával rendelkezők ezután is élhetnek a világörökségi helyszínek, a Zsolnay-negyed Család- és gyártörténeti kiállítása és a Zsolnay Mauzóleum látogatása esetén azzal, hogy egy jegy áráért ketten látogathatják meg az adott tárlatot.

A ZSÖK NKft. folyamatosan monitorozza a látogatók véleményét, árérzékenységét, a pécsi és baranyai kulturális turisztikai látnivalók árait. Ezek alapján a társaság egy olyan árkorrekciót hajtott végre, amely július elsejétől augusztus 31-éig, azaz kimondottan a turisztikai szezonra érvényes.

Ez az árak egy részénél emelést jelent, de olyan belépődíj is van, ami változatlan marad a turisztikai szezonban.

A ZSÖK célja az, hogy a forrásokból fordítson marketingcélokra és a turisztikai kínálat bővítésére is.”

Íme tehát a Zsolnay-negyedben található látnivalók belépődíjainak alakulása 2019-ben, 2020-ban és az idei turisztikai szezonban:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő