Íme 4 kihagyhatatlan pécsi program

Szeptember 21-e és 28-a között is remek programokkal: tudományos konferenciával, koncerttel, könyvbemutatóval és egy 18 pluszos kiállítással várja a pécsieket a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Mutatjuk a részleteket!

hirdetés
Uránia Mozi

Mielőtt elkezdenénk a pécsi programkavalkádot szemlélgetni, egy fontos óvintézkedésre hívja fel a figyelmet a ZSÖK. Szeptember 18-tól szigorít a Covid-szabályzatán: a programhelyszíneken immár nemcsak a közönségforgalmi területeken, hanem az előadóteremben, a program ideje alatt is kötelező a maszk viselése – ne felejtsük tehát otthon, ha koncertre, kiállításra indulunk.

Trianon100: Nemzetközi Tudományos Konferencia

Előadások és beszélgetések Trianonról hazai és a szomszédos országokból érkező szakértőkkel.

Időpont: szeptember 23. 10.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

Az eseményről itt írtunk korábban.

Zsolnay Modern 1953–1990 – Kovács Orsolya könyvének bemutatója

A könyv a Zsolnay gyár államosítás utáni időszakának művészetét a magyar kerámiaipar történeti kontextusában mutatja be. A könyvbemutatóval egybekötött pódiumbeszélgetésen részt vesz a szerző, Kovács Orsolya PhD, a Janus Pannonius Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa, Pinczehelyi Sándor grafikus, festőművész, egyetemi tanár, a moderátor Komor István, a Gyugyi gyűjtemény kurátora.

Időpont: szeptember 23. 18.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Apostolos terem

Még több részlet itt olvasható.

A test ördöge (18+)

Az anyag, a test és a szellem kettősségét, a fájdalom és a gyönyör egymásba átcsapó, olykor alig-alig elválasztható állapotait, a bűn és erény filozofikus kérdéseit is felveti Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szöllősi Géza kimondottan felnőtteknek szóló, közös kiállítása.

Időpont: szeptember 24. – november 20. Kiállításmegnyitó: szeptember 24. 17.00
Helyszín: Pécsi Galéria

Az izgalmas tárlatról itt írtunk részletesebben.

Pirogránit Esték: Olasz ária- és dalest

Az olasz zene olyannyira élő, hogy a népzene motívikus jellemzői tökéletesen átitatják az opera zenei eszköztárát. Ugyanaz a szenvedély, az a harsány kifejezés, mint ahogy mindannyiunk elképzeléseiben él az olasz habitus mediterrán túlfűtöttsége. Ódor Botond tenorista, Szigeti Karina szoprán Mester Dávid zongorista kalauzolja el a nézőket ebbe az andalító világba.

Időpont: szeptember 27. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Részletek ide kattintva érhetők el.

Ódor Botond énekes