12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaIndul a Családi Színházi Fesztivál

Indul a Családi Színházi Fesztivál

Tizenegy hazai és külhoni teátrum tizenhárom produkcióját kínálja a közönségnek a ma kezdődő I. Pécsi Családi Színházi Fesztivál. A vasárnap záruló rendezvényt a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) felvezetéseként tartják meg a baranyai megyeszékhelyen.

A Pécsi Nemzeti Színházba és a Bóbita Bábszínházba tervezett előadások iránt jelentős az érdeklődés. A fesztivál ma a Centrál Színház A hang-villa titka című interaktív mesejátékával veszi kezdetét, ezt a kassai Thália Színház Gergő és az álomfogó című zenemusicalje követi.

Csütörtökön a Pécsi Nemzeti Színház A sivatag hercege című zenés kalandjátéka és a debreceni Csokonai Színház Holdbeli csónakos című táncos-zenész mesejátéka lesz műsoron. Pénteken az Örkény István Színház A sötétben látó tündér című mesebeszédét és a Pesti Magyar Színház Rumini című mesejátékát láthatja a közönség.

Szombaton lesz a Katona József Színház Pinokkió című gyerek-bábthrillere, a Miskolci Nemzeti Színház Óz, a nagy varázsló című meseelőadása, valamint a pécsi Bóbita Bábszínház Szivárványhinta című csecsemőszínházi előadását, A kis hableány című produkciót, valamint a teátrum bábkészítő foglalkozását is ezen a napon rendezik. Az érdeklődők június 2-án, a zárónapon a kaposvári Csiky Gergely Színház Holnemvoltfia, a Pécsi Nemzeti Színház A Padlás című előadását, valamint a Studió K Színház Szamár a torony tetején című élőzenés, bábos mesejátékát tekintheti meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő