6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapKultZónaIndul a tavaszi Bölcsész Akadémia!

Indul a tavaszi Bölcsész Akadémia!

Ismét érdekes, napjainkban is fontos tudományos kérdéseket feszegető témákkal indul a tavasz a Bölcsész Akadémián. A program szerdán, azaz február 19-én 18.00-kor indul Guld Ádám médiakutató előadásával, melynek címe nagyon izgalmasan hangzik: Sztárok, celebek, hétköznapi hírességek – Az ismertség és hírnév természete a későmodern világban.     

A sikeres őszi „akadémiai szemeszter” után ezúttal is a bölcsészettudományi kar oktatói mutatják be legfrissebb kutatásaikat az érdeklődőknek. Elsőként Guld Ádám Sztárok, celebek, hétköznapi hírességek című előadását hallgathatjuk meg a Tudásközpontban február 19-én 18.00-tól.

A félév során még sok jó előadáson vehetünk részt, megismerhetjük a keleti szlávok nyelvét, kultúráját az írásbeliség tükrében, betekintést nyerhetünk a nurisztáni népek és nyelvek történeti kutatásaiba, valamint a naplóírásba. Vásorunkról, Pécsről mint többnyelvű településről is többet tudhatunk meg, valamint Lewis Caroll híres Alice csodaországban című művének pszichológiájáról.

A részletes program itt olvasható egészen május 6-ig

A rendezvény ingyenes, sőt, bárki felteheti kérdéseit az előadóknak.

Kiemelt képünk forrása: Bölcsész Akadémia Facebook

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő