Irodalmi, zenei kincsekkel kedveskednek Pécsen a nehéz sorsú fiataloknak

Együtt ülünk a világfa ágán címmel verses, zenés műsorral készülnek hátrányos helyzetű gyerekeknek és nehéz sorsú cigány fiataloknak a Soproni Petőfi Színház művészei szerte az országba és a Vajdaságba. A zenészekből, színészekből álló csapat 21 településen – többek között Pécsen is – összesen 25 előadást tart felsősöknek és középiskolásoknak gyermekotthonokban, nevelőintézetekben, fiatalkorúak börtöneiben – írja közleményében a soproni teátrum.

Mint írják, Pataki András, a soproni színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az Emmi pályázatára társadalmi szerepvállalásként jelentkeztek, hogy a gyerekeknek egy felzárkózásukat segítő művészeti programot hozzanak létre és azt szerte az országban bemutassák.

A közel hatvan perces műsorban József Attila műveit, illetve a cigány folklórt, népi gyűjtésekből fennmaradt irodalmi kincseket tolmácsolják a színészek.

A zenei blokkban pedig a sokrétegű és stílusú improvizációt, a jazzt, a népzenét, a világzenét, a roma muzsikát helyezik előtérbe a művészek.

A következő állomás éppen Pécsen lesz: január 29-én a PTE Deák Gimnázium és Általános Iskolában (12 órakor), valamint (14 órakor és 16 órakor) a Csányi Alapítvány közösségi házában (Pécs, Király utca 42.), ide várják a pécsi és a mohácsi fiatalokat.

További állomások: Sopron, Győr, Zalaegerszeg, Csorna, Felsődobsza, Mónosbél, Miskolc, Budapest, Tököl, Jászberény, Szolnok, Kalocsa, Kecskemét, Nagybajom, Kaposvár, Szeged, Komló; a Vajdaságból: Kishegyes és Csóka.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés