10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapFesztIsmét Pécsen lép fel Plácido Domingo!

Ismét Pécsen lép fel Plácido Domingo!

Plácido Domingo Classic néven új fesztiválsorozat kezdődik nyáron Pécsen, erről állapodott meg New Yorkban a világhírű tenorral Páva Zsolt, Pécs polgármestere – közölte a Magyar Rádió. A neves művész ismét ellátogathat Pécsre!

Igazán különleges kulturális fesztiválnak ad otthont Pécs nyáron: a Plácido Domingo Classic sorozat valószínűleg az egész világ figyelmét Pécsre irányítja majd. Páva Zsolt polgármester a Magyar Rádiónak elmondta, a város régóta nagy tisztelője Domingónak, és azt remélik, hogy a programsorozat nemcsak Pécs, hanem az egész ország számára vonzó kulturális program lesz. A tervek szerint a fesztivált minden évben megrendezik Pécsen.

domingo, hl01
Ismét Pécsett énekelhet a világhírű tenor

– A június 22-25. között megrendezendő esemény fénypontja a Traviata bemutatója lesz, amelyen reményeink szerint a maestro is fellép majd – közölte Páva Zsolt polgármester.

Plácido Domingo már nem először jár Pécsen: az énekes a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa-program felvezető éveiben 2008-ban az Expo Centerben, majd pedig 2009-ben a Szent István téren adott nagy sikerű koncertet Pécsen.

Tavaly pedig a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták a világszerte ünnepelt énekest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő