Ismét Pécsen lép fel Plácido Domingo!

Plácido Domingo Classic néven új fesztiválsorozat kezdődik nyáron Pécsen, erről állapodott meg New Yorkban a világhírű tenorral Páva Zsolt, Pécs polgármestere – közölte a Magyar Rádió. A neves művész ismét ellátogathat Pécsre!

hirdetés

Igazán különleges kulturális fesztiválnak ad otthont Pécs nyáron: a Plácido Domingo Classic sorozat valószínűleg az egész világ figyelmét Pécsre irányítja majd. Páva Zsolt polgármester a Magyar Rádiónak elmondta, a város régóta nagy tisztelője Domingónak, és azt remélik, hogy a programsorozat nemcsak Pécs, hanem az egész ország számára vonzó kulturális program lesz. A tervek szerint a fesztivált minden évben megrendezik Pécsen.

domingo, hl01
Ismét Pécsett énekelhet a világhírű tenor

– A június 22-25. között megrendezendő esemény fénypontja a Traviata bemutatója lesz, amelyen reményeink szerint a maestro is fellép majd – közölte Páva Zsolt polgármester.

Plácido Domingo már nem először jár Pécsen: az énekes a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa-program felvezető éveiben 2008-ban az Expo Centerben, majd pedig 2009-ben a Szent István téren adott nagy sikerű koncertet Pécsen.

Tavaly pedig a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták a világszerte ünnepelt énekest.