8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKoncertJátsszunk együtt Beethovent!

Játsszunk együtt Beethovent!

Olvasható a Pannon Filharmonikusok felhívásában, mely a zenekar egyik legújabb, elsősorban az egyetemista korosztályt megcélzó, angol nyelvű sorozatához, a Classical Chill Out áprilisi 1-i előadásához kapcsolódik. A zenekar azon PTE-polgárok és -oktatók jelentkezését várja, akik bár nem professzionális muzsikusok, magabiztosan játszanak egy-egy akusztikus hangszeren és kedvet éreznek magukban a közös muzsikáláshoz.

A Classical Chill Out koncertjén a jelentkezők közül a meghallgatáson kiválasztott hangszeresek a zenészek sorait kiegészítve együtt játszhatnak a Pannon Filharmonikusok művészeivel a Kodály Központ színpadán.

Jelentkezési határidő: február 23.
A meghallgatás időpontja: március 2., 14.30

A jelentkezés módja: bemutatkozó levél küldése a [email protected] e-mail-címre a hangszer feltüntetésével.

A koncerten Beethoven születésének 250 éves jubileuma előtt tisztelegve elsősorban a nagy zeneszerző művei hangzanak el. A jelentkezők az alábbi darabok valamelyikével készülhetnek a meghallgatásra, mivel a jelentkezéshez elegendő az, ha egy műben vállalnak zenekari közreműködést.

Ludwig van Beethoven: Egmont-nyitány
Ludwig van Beethoven: VII. szimfónia — II. tétel
Ludwig van Beethoven: VIII. szimfónia — II. tétel

Április 1-jén a PTE amatőr hangszereseinek és a PFZ kivételes művészeinek együtt muzsikálásának köszönhetően minden bizonnyal olyan formában csendülnek fel a darabok, ahogy máskor nem lesz módja meghallgatni a közönségnek!

Azoknak, akik a játék helyett csak kényelmesen hátradőlnének egy frissítővel a kezükben, lehetőségük van Delux jegyeket venni, amivel a széksorok helyett körasztalnál ülve kortyolgathatják az italukat, miközben a színpadon a Pannon Filharmonikusok játszik.

Az est dirigense az USA-ban élő Vajda Gergely, aki virtuózan bánik a karmesteri pálcával, és úgy beszél a zenéről angolul, hogy öröm hallgatni. Ráadásul, akik elég bátorságot éreznek, kipróbálhatják magukat a karmesteri pulpituson állva is.

A koncert előtt díjmentes angol nyelvű kulisszák mögé betekintő (backstage) túrát is szerveznek a kíváncsi érdeklődőknek.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő