5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKoncertJazz a holdfényben

Jazz a holdfényben

Nyáresti csillagos égbolt, egy pohár bor és lágy jazz. Ezt kínálja a Pirogránit Jazz Udvar sorozat, amelynek keretében július 13-án a Red Baron Quintet lép fel.

 

Az együttes célja, hogy könnyen befogadható, ugyanakkor igényes feldolgozásban és hangszerelésben mutasson be jól ismert és ritkán hallható jazz műveket, melyeket egy dallamos improvizációkból és kidolgozott részekből felépített akusztikus zenei világba helyez. A zenekar ritmusszekciója mintegy 20 éve játszik együtt.

Az együttesről így írt a jazzma.hu: „A zenekar a mainstream jazz vonalán mozog, inkább a könnyedebb, populárisabb darabokat részesítik előnyben. Egy kis keveredés némi fúziós zenével, dögös blues, vagy funky stílussal, aztán egy csipetnyi soul és rhythm and blues, az énekesnővel felálló együttes szinte kötelező swing-beütése, mindez négy kiváló zenész, és egy szép, telt énekhang által előadva.”

Július 13-án 21 órakor a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán hallható koncerten a közönség a szervezők vendége egy pohár borra!

Jegyek ITT kaphatók!

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő