5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaJazz: szaxofon, a legjavából

Jazz: szaxofon, a legjavából

Március 28-án, szerdán este nyolc órakor kezdődik a Kenny Garrett Quartet koncertje a Kodály Központban.

A világ legjobb szaxofonművészének tartott Kenny Garrett és együttese a Pécsi Tavaszi Fesztivál keretében lép fel a központban, hogy páratlan jazz élményt nyújtson az érdeklődőknek és a műfaj rajongóinak. A koncert érdekessége, hogy a leendő közönség az elsők között hallhatja a művész idén márciusban megjelenő, „Seeds from the Underground” című albumának hanganyagát.

Kenny Garrett a legendás Duke Ellington Orchestra tagjaként lépett a zene világába a hetvenes években. Az azóta eltelt évtizedekben több neves formáció tagjaként, majd később saját együttesével is világhírre tett szert.

Karrierjének első fontos állomását az az öt év jelentette, amely alatt Miles Davis együttesében játszott. A másodikat pedig a „Five Piece Band” hozta el: a Miles Davis, Chick Corea, Vinnie Colaiuta, John McLaughlin, és Kenny Garrett alkotta formáció világkörüli turnéja egy Grammy-díjas koncertalbumot eredményezett.

A szerdán fellépő együttes tagjai: Kenny Garrett (szaxofon), Benito Gonzales (zongora), Corcoran Holt (basszusgitár), és McClenty Hunter (dob).

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő