Jobbik: Alföldi “kuplerájjá züllesztette” a Nemzetit

A Jobbik változatlanul Alföldi Róbert azonnali menesztését várja a kormánytól. A párt véleménye szerint az igazgató “kuplerájjá züllesztette” a Nemzeti Színházat.

Szávay István csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Alföldi Róbert lehetővé tette, hogy a román nemzeti ünnep előestéjén a Nemzeti Színházban fogadást rendezzenek Erdély és a Román Királyság egyesülésére emlékezve. December elseje a románság számára ünnep, Nagy-Románia létrejöttének évfordulója, a magyarságnak azonban nemzeti tragédia – mondta a jobbikos politikus.

Hozzátette: provokáció, hogy több millió magyar ember “idegen, sőt, ellenséges uralom alá helyezését” a magyar adófizetők pénzéből fenntartott közintézményben tervezik megünnepelni. “Ez olyan, mintha egy anya keresztelőt szervezne a halott gyermekének” – fogalmazott. Kitért arra, hogy noha Alföldi szerdán visszavonta engedélyét, ezt szerinte nyilvánvalóan pozícióféltésből, nem meggyőződésből tette, ezért a Jobbik továbbra is a színigazgató azonnali menesztését követeli a kormánytól.

Szávay István élesen bírálta Alföldi Róbert elmúlt évekbeli tevékenységét. Egyebek mellett azt mondta: “kuplerájjá züllesztette” a Nemzeti Színházat, rendezései “köszönőviszonyban sincsenek a magyar kultúrával”. Úgy vélekedett: Alföldi “az obszcenitást, a perverzitást, a pornográfiát emelte művészi szintre; a Nemzeti Színházba látogatók homoszexuális Jézussal (…), a színpadon kisgyermekeket megerőszakoló öreg emberekkel találkozhatnak”.

A Jobbik álláspontja, hogy amíg a kultúrairányítás “Alföldi Róbert-féle ripacsok, nemzetellenes árulók kezében van”, valamint amíg “egy belpesti önjelölt értelmiségi réteg megszállva tartja a magyar kultúrát”, addig nem beszélhetünk Magyarországon forradalomról – hangoztatta Szávay István.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés