10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapFesztJön a 11. Villányi Rozé Fesztivál

Jön a 11. Villányi Rozé Fesztivál

Július 8-9-én ismét megrendezik a hagyományos Villányi Rozé Fesztivált, ahol az kiváló borok mellett igazi rózsaszínű karneváli hangulat, és sztárfellépők várják majd az ellátogatókat.

Ahogyan az lenni szokott, idén is sokezer rózsaszín lufi, lampion és papírvirág díszíti majd a Villányi Rendezvényteret július 8-9-én, ekkor rendezik meg ugyanis, immáron 11. alkalommal a Rozé Fesztivált. A kiváló borok és  a gasztronómiai különlegességek mellett a rendezvény nagyszínpadán olyan fellépők emelik majd az esemény rangját, mint Majka & Curtis, Lotfi Begi, a Péterfy Bori & Love Band és az Anna and the Barbies.

 

Július 9-én, szombatin pedig jön a szokásos rózsaszín „buli-futóverseny” is, a Rozé Maraton. Erre egyébként a szervezők javaslata alapján érdemes már jó előre beregisztrálni a www.villanyiborfesztival.hu/roze oldalon.

A 11. Villányi Rozé Fesztivál programja:

Július 8. péntek

18.30 Megnyitó (Rendezvénytér)

19.00 Made in B koncert (Rendezvénytér)

A 2016-ban alakult pécsi Made in B zenekar hip-hop & pop műfajban adja elő saját szerzeményeit. 2021 nyarán mutatták be az „Elviszlek Villányba” című dalukat, amely pillanatok alatt a villányi régió slágerévé vált.

Made in B: Elviszlek Villányba (2021): https://www.youtube.com/watch?v=1ysYJBZpWos

20.00 The Anahit koncert (Rendezvénytér)

Az elektro-rhythm & blues világából érkező The Anahit zenekar 2017-ben Csányi Rita szóló projektjeként indult, majd londoni zenei tanulmányai után hazaköltözve zenekart alapított és több tehetségkutató versenyt megnyerve egyre ismertebbé váltak hazánkban.

The Anahit: Szétcsúsztam (2021): (https://www.youtube.com/watch?v=T_eYdd1tlos

The Anahit: Messages (2021): https://www.youtube.com/watch?v=wZewDeDIYKk

 

22.00 MAJKA & CURTIS koncert (Rendezvénytér)

23.50 Lotfi Begi koncert (Rendezvénytér)

Lotfi Begi, a zenei alkimista, az a DJ, akit hazánkban már senkinek sem kell bemutatni, hiszen remixeit és szettjeit egyszerűen imádják a rádióhallgatók, a rádiós szerkesztők és a bulizni vágyók egyaránt.

 

Július 9. szombat

15.00 Rozé szépségverseny – jelmezmustra (Rendezvénytér)

A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.

15.30 RozéMaraton – közös bemelegítés (Rendezvénytér)

16.00 ROZÉMARATON – jelmezes buli futóverseny (Rendezvénytér)

A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

17.30 Kalap Jakab gyerekműsora (Diófás tér)

18.30 Villányi Ifjúsági Fúvószenekar (Diófás tér)

19.30 Péterfy Bori&Love Band koncert (Rendezvénytér)

Tövisházi Ambrus vezetésével megújult zenekar az elmúlt két évben sem unatkozott, megunhatatlan szereplői a legfontosabb koncerthelyszíneknek. A rajongókat két új albummal is elkényeztették tavaly. A zenekar fennállásának tizedik évfordulójára kiadott Bori X című, új dalokat tartalmazó jubileumi albumuk, egy mobil-applikációval együtt mutatkozott be a közönségnek. Az album a szexin limonádédiszkó műsor, a vadi új dalok és az új feldolgozások mellett a tíz év daltermésének legjavát adja. A Rozé Fesztiválon a Bori X album legdögösebb számai mellett a zenekar ismert slágerei is robbannak majd a Rendezvénytér nagyszínpadán.

21.30 Anna and the Barbies koncert (Rendezvénytér)

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground szcéna kis- kocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.

23.00 Reinas del Ritmo (Rendezvénytér)

Pezsdítő latin ritmusok és az igazi karibi hangulat a Reinas del Ritmo táncosaival.

23.50 Intermezzo Latin Club (Rendezvénytér)

Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

 

OFF PROGRAMOK

Pénteken és szombaton: 11:00, 13:00 PINCESÉTA (Csányi Pincészet, Ady fasor 2.)

Jó hangulatú pincetúra a Csányi Pincészet modern üzemében, ahol a túra alatt borkóstolásra is lehetőség nyílik.

Szombaton: 16.00-20.00 HATÁROKON ÁTÍVELŐ BORKALAND (Diófás tér)

Magyar és horvát borok ügyességi kóstolója értékes nyereményekkel

Szombaton: GURULÓ ZONGORA SHOW Mr. Pianoval

A „guruló zongora” egy 130 éves bécsi zongora, amely Mr. Pianoval végig muzsikálja Villány legszebb tereit.

Szombaton 9.00 és 10.00 órakor: TÁRLATVEZETÉS A HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNYBEN

Vezetett tárlatvezetés Villány újonnan felújított és nemrégiben átadott Helyismereti Gyűjteményében, ahol évtizedek munkája és életek emlékei elevenednek meg.

Maximális létszám: 15-15 fő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő