Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a villányi Rozé Fesztivált, amelynek középpontjában a magyar-horvát kulturális és gasztronómiai együttműködés áll – hangzott el az m1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kirchkeszner Ágnes szervező elmondta, hogy a régiós együttműködés jegyében a fesztiválra látogatók horvát gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak, de bemutatkoznak horvát néptáncegyüttesek is.

A szervező kiemelte, hogy Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye amatőr stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű kolbászféléikkel.

Július 14-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók – zenés felvonulás kíséretében – három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli – tette hozzá Kirchkeszner Ágnes.
Mokos Balázs borász elmondta, hogy több mint húsz pincészet települ ki a fesztiválra. A rozé divatjáról pénteken előadást is tartanak.

A közönség szórakoztatásáról pénteken a Péterfy Bori & Love Band, majd a Harold Zenekar, szombaton pedig a Vad Fruttik nagyszínpadi koncertje és a Ritmo de Conga Show latin bulija gondoskodik.

Hirdetés