3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaJövőre is támogatja az állam a POSZT-ot

Jövőre is támogatja az állam a POSZT-ot

Jövőre is támogatja a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) a kulturális kormányzat – állapodott meg Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter keddi budapesti találkozóján a POSZT vezetőivel és Pécs polgármesterével, Páva Zsolttal.

Képünk a tavalyi találkozón készült

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) épületében megtartott megbeszélésen a felek áttekintették az országos találkozó jövőjét és megállapodtak abban, hogy a tárca a jövőben is támogatni fogja a magyar színházi kultúra egyik legnagyobb ünnepét, és ezzel Pécs városát is – áll a NEFMI által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A találkozón részt vett Márta István, a POSZT művészeti vezetője, Stenczer Béla, a POSZT ügyvezetője, Csizmadia Tibor, a Magyar Színházi Társaság elnöke és Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, akik megállapodtak abban, hogy javaslatokat készítenek a POSZT jövőbeli működésére, amelyeket még az idén a minisztérium elé tárnak.

A tárca közleménye szerint a felvetésekkel egyetértett Páva Zsolt is, akivel egy következő találkozón véglegesítik a jövő évi lehetőségeket.

„Konstruktív hangulatú tárgyalás volt, amely a POSZT jövőjének egyeztetését volt hivatott szolgálni, nemcsak financiális, de egyéb tartalmi kérdésekben is” – értékelte a találkozót az MTI megkeresésére Márta István.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő