Hirdetés

A 2017-ben függetlenné vált Pécsi Balett társulata idén tavasszal is bizonyítja: hű marad kulturális missziójához, és sorra látogatja a hazai nagyvárosokat. A Carmen 50. előadása március 22-én került színpadra a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban.

Ujvári Katalin a társulat szólistája ötvenedszer ölti magára Carmen érzéki jelmezét:
„A 2014. évi bemutató óta belülről már teljesen más érzés a darab, még ha a mozdulatok ugyanazok is… másként táncolja az ember. 4 éve ez volt az első drámai főszerepem, és ma már mondhatom, hogy mélyen kötődik hozzám, megtaláltam benne önmagam. Igen, az elején küzdelmes volt, hiszen megpofozni valakit, aki az életben nagyon közel áll hozzám, valódi kihívás. Ennyi csodás előadás után azonban már könnyebben leválasztom önmagamat Carmenről. Tavaly Mexikóban 16-szor táncoltuk, de emlékezetes az izraeli fellépés is. Most a tavaszi turné során még sokan megnézhetik az előadásunkat – és szeretném ha mindenkit bűvöletbe ejtene.”

Ujvári Katalint a Pécsi Balett Társulati Díjjal jutalmazta 2015-ben, majd egy évre rá „Az évad legjobb női táncművésze” címet is megkapta.

Az újabb felkérés a Hófehérke és a hét törpe című mesebalett sikerének is köszönhető, amelyet még decemberben vitt színre a társulat Pakson. A gonosz mostoha és a csodaszép Hófehérke történetével már a kaposvári és a gödöllői gyerekek is megismerkedtek; a darab – túl a 90. előadáson – legközelebb a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában kerül színpadra május 23-án, majd a törpék ismét utazásra indulnak és június 21-én a győri XIV. Magyar Táncfesztivál keretében járják el örömtáncukat kedvenc Hófehérkéjükkel.
A tavaszi vendégszereplések sora a Nemzeti Táncszínház szervezésében a Müpában szintén a Carmennel indult; az 50. előadást követően Siófok, Miskolc, Budapest, Veszprém, Győr, Debrecen és Gyula felé veszi az irányt a társulat.

A pécsi közönség sem marad azonban előadás nélkül – március végén A makrancos hölgy látható a Pécsi Nemzeti Színházban, és áprilisban egy újabb erős érzéki szívdobbanásra készülhetünk, érkezik ugyanis az új premier: a Diamonds!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét