Kalandozásra és klubestekre hív a Pannon Filharmonikusok

A Titánium-évadot hirdette meg a Pannon Filharmonikusok a 2018/2019-es szezonra. Pécsett és a város vonzáskörzetében élők a korábbi évadokhoz hasonlóan ismét négy bérletből választhatnak, melyek a komolyzene-kedvelő közönség különböző igényeihez igazodva ajánlanak változatos és magas színvonalú programot a 2018/2019-es évadban. Tematikus, zártkörű klubestekkel és kulináris kalandozásokkal bővíti kínálatát a zenekar. A Pannonicum-sorozat koncertjeit követő exkluzív, gasztronómiai és zenei csemegék, a villásreggelik a Király utcai Reggeliben és a vezetett házbejárás a Kodály Központban kizárólag klubtagok számára lesznek elérhetőek.

A Pannon Filharmonikusok a titánium állandóságát idéző alapokat, zenei ikonokat mutat be, és művészi katedrálisokat épít, tündérkertekbe és szenvedélyes csellófutamokba csábítva a hallgatót, hogy a zeneszerzők titkos gondolatait fürkészve könnyed eleganciával adjon színpompás koncerteket.

A Pannon Filharmonikusok koncertsorozatai a közönség széles rétegét szólítják meg. Az
élményvadászok számára a Pannonicum-bérlet szombatonként este 6 órakor kezdődő koncertjei nyújthatnak valódi felfedezést. Az évad Béccsel és Mozarttal indul, majd a római randevút követően Párizs művészvilágban merülhet el a hallgatóság. Dvořák szenvedélyes műveiben megszólal a cselló lelke, és végül Dél-Amerika egzotikus kultúrájának megidézésével zárul a zenei utazás.

A Pannonicum-sorozat koncertjeit követő esteken a klubtagság részeként exkluzív fogadó étellel és itallal várja a tagokat a zenekar, majd a koncert műsorának tematikája mentén a vendégek és művészek beszélgetésére kerül sor. A klubestekre Pannonicum-bérleteseink egész évadra szóló tagsági kártyát, jegyvásárlóink egy estére szóló napijegyet
válthatnak. A klubtagok számára a koncertek előtt Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója tart zártkörű házbejárást a Kodály Központban.

A Kodály- és Breitner-bérletek nagyrészt azonos hangversenyeket kínálnak, azonban 2-2 koncertben eltérnek a sorozatok, melyek mellé plusz egy választható előadást kínál a zenekar. Mindennek köszönhetően még inkább saját ízlésüknek megfelelően dönthetnek a közönség tagjai.

A klasszikusok kedvelőinek a csütörtök esti Kodály-bérlet koncertkínálata a Titánium-évadban sem okozhat csalódást, míg a Breitner-bérlet – ugyancsak csütörtökönként – olyan hangversenyeket is tartogat a következő szezonra, melyek képesek rabul ejteni a közönséget. Méltó módon Mahler A Titán című műve nyitja a sort, és olyan jól ismert darabok tarkítják a műsorokat, mint Csajkovszkij b-moll zongoraversenye vagy Dvořák Újvilág szimfóniája, de nem maradhat el a közkedvelt Ravel-mű, a Bolero sem.

A következő évad kínálatából sem hiányozhat az ünnepek hetét megkoronázó koncerteket magában foglaló Musica Sacra-bérlet. A hangversenyeken Verdi és J. S. Bach legkiemelkedőbb alkotásait élvezheti a közönség többek között olyan előadók tolmácsolásában, mint Kolonits Klára vagy Cser Krisztián, de két alkalommal a zenekar Fesztiválkórusának kiváló produkciói is hallhatóak lesznek.

A választék tehát rendkívül széleskörű, melyet még vonzóbbá tesznek az egyes sorozatokon közreműködő világhírű szólisták és karmesterek, köztük Benjamin Schmid, Marie-Elisabeth Hecker, Benjamin Beilman, Ingolf Wunder, Giovanni Guzzo, Howard Williams, Gilbert Varga, Eötvös Péter és Paolo Paroni.

Benjamin Schmid
Marie-Elisabeth Hecker
Giovanni Guzzo

A Pannon Filharmonikusok bérleteit személyesen a Kodály Központ jegypénztárában, online ezen az oldalon lehet meghosszabbítani és megvásárolni. A zenekar pécsi bérletajánló magazinja ide kattintva online is átlapozható.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés