4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsKáosz és nevetés a moziban

Káosz és nevetés a moziban

Az Uránia Filmszínház hétfőn délután hat órától az „Ébredj velünk” című amerikai vígjátékot játssza, amely kellemes kikapcsolódást garantál egy fárasztó munkanap után.
A film néhol vicces túlzásokkal, néhol életszerűen mutatja be egy reggeli műsor mögött meghúzódó feszített munkamenetet, a csapatmunka, s a tévés szakma minden örömét és hátulütőjét.

A történet szerint Becky Fullert, a fiatal, hiperaktív producert kirúgják a „Jó reggelt, New Jersey!” híradótól. Álláskeresési akciója félsikerrel zárul, amikor Jerry Barnes az IBS csatornától felajánl Beckynek egy produceri állást a Pirkadat című reggeli híradónál.

A főhős számára hamar kiderül, hogy ez a munka élete nagy kihívását jelenti: a szerkesztőségben totális káosz uralkodik, az műsorvezető váratlanul lelép, ráadásul tizenegy év alatt ő a műsor tizenegyedik producere. De a fiatal nő előtt nincs akadály, elhatározza, hogy a Pirkadatot a nézettségi lista legaljáról a legtetejére repíti.

Egy szerződés olvasatlan apróbetűs része és némi szerencse folytán a csapathoz kerül a veterán híradós Mike Pomeroy – a végletekig cinikus, egoista műsorvezetőnek új munkahelyén el kell viselnie társát, a ’reggeli műsorok nagyasszonyát’ Colleen Peck-et, és Becky kislányosnak ható, folytonos lelkesedését is. A körülményeket egy, a háttérben kibontakozó romantikus szál is tovább bonyolítja.

Az „Ébredj Velünk” – eredeti címén Morning Glory – nem nyújt sem többet, sem kevesebbet, mint ami egy vígjátéktól elvárható: szórakoztató és lazításra kitűnő darab. Harrison Ford (Mike Pomeroy) és Diane Keaton (Colleen Peck) szópárbajai szolgáltatják a legtöbb alkalmat a nevetőgörcsre. Rachel McAdams élethűen alakítja a lelkes, naiv, nagy álmokat kergető Becky Fullert.

További hétfői filmek:

Apacsok, magyar filmdráma, 2010 – Apolló Art Mozi, 17:00

Szerelemről és más démonokról, costa ricai–kolunbiai dráma, 2009 – Apolló Art Mozi, 18:30

Ketten a hullámban, feliratos fr. Dokumentumfilm, 2009 – Uránia Filmszínház, 20:00

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő