Karácsonyi szünetre megy a Könyv(fu)tár, de jövőre folytatja útját!

A Csorba Győző Könyvtár tavasszal már bevezetett Könyv(fu)tár szolgáltatását a novemberi korlátozások után újraindította.

A tavaszi karantén-időszak idején bevezetett szolgáltatás tapasztalatait átgondolva és kibővítve indították el novemberben újra a Könyv(fu)tárt, illetve szervezték meg a Tudásközpont mögötti Könyv(fu)tár Pont működését.

Mint azt a könyvtár honlapján olvashatjuk, olvasóik éltek a lehetőséggel, az elmúlt hetekben több ezer dokumentumot mozgatott meg a szolgáltatás. A visszajelzések azt mutatják, hogy a könyvimádók szívesen kölcsönöznek ilyen formában is, a karácsony előtti napokban pedig érezhetően emelkedett az igénylések száma.

A siker számokban

Pécsett az elmúlt egy hónapban 471 olvasó, 1798 dokumentumot (könyveket, hangoskönyveket, DVD-ket, kottákat) kölcsönzött a Csorba Győző Könyvtár állományából. Az olvasók 2018 darab korábban kölcsönzött dokumentumot hoztak vissza a Könyv(fu)tár Pontra, továbbá félszáz feletti volt a házhoz szállított könyvcsomagok száma.

A kéréseket küldött olvasók között nagy számban voltak nyugdíjasok, általános és középiskolai tanulók, egyetemisták, utóbbiak tanulmányaikhoz, vizsgáikhoz kölcsönözték a szükséges olvasnivalót.

Mivel november óta könyvtárbuszok sem járnak, így a szolgáltatást, ideiglenesen mikrobuszokkal biztosították. Az elmúlt hetekben 40 könyvtárbusszal ellátott településen 1200 dokumentumot juttattak el olvasókhoz.

A szolgáltatások december 24-január 3-ig szünetelnek, legközelebb január 4-től adhatjuk le kéréseinket.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés