December 8-án, délelőtt 10 órától egész napos programsorozat kezdődik a Zsolnay Negyedben lévő Herkules Műhelyben, ahol minden korosztály talál majd magának szórakozást.

A Herkules Műhely kis termében csapatunk igyekszik megmutatni, hogy a Duplo több mint egyszerű építő-, vagy szerepjáték, míg ezzel párhuzamosan délig zajlik majd a Gasztrosuli, ahol a karácsonyi mézeskalács-készítés rejtelmeibe kukkanthatnak be az érdeklődők a Tárnoky család mézeskalács-bemutatója során.

Szintén 10 órától, de az Ignác házban lesz az Ügyes Mami program, ahol karácsonyi díszeket készíthetnek, akik szívesen látnak maguk készítette díszeket a fán. Ezek a programok mind ingyenesek!

Belépődíjas viszont a 10.00–13.00-ig tartó Csokiöntés és csokidíszítés, ami a Kézműves Boltok utcájában működő Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra kínálata. Ugyanez a helyzet a karácsonyi cukorbot készítés esetében is, amit a Nosztalgia Cukorka Manufaktúra szervez.

Ami a délutánt illeti, 15.00–17.00 között családi társasjátékokat tanulhatnak a Herkules Műhely kis termében. Amikor együtt a család címmel a JátsszMa csapata a társasjátékok folyamatosan változó, színes világát mutatja be.

Ugyanezen időszakban a nagy teremben ÉlményMűhely: Karácsonyi csengő-bongó. A dallamok és ritmusok zenei mintázataink felfedezésére hív Somosi Ilona. Majd 17.00 órától Jézus születésének története következik, egy árnyjáték a Gungula Bábcsoport előadásában. Ezek a programok is ingyenesek!

A Látogatóközpontban 14.30-tól Varázsóra a hópelyhekről és jégvirágokról. Dermesztő kísérletek és további kalandok a halmazállapot-változások világában (belépődíjas).

Ezen kívül a következő előadások lesznek a Planetáriumban:

11.00 Mesék a csillagokról 5–8, 30 perc

15.00 A betlehemi csillag nyomában 12+, 50 perc

16.00 Kalandozás a csillagos égbolton 8+, 50 perc.

Ezek is belépődíjasok.

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés