Kész gyerekparadicsom lesz a Zsolnay Piknik!

Közeledik a tavasz egyik legkedvesebb szabadtéri családi eseménye, a Zsolnay Piknik! Napközben több mint 30 ingyenes programon vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók a Zsolnay-negyedben május 18-20. között. A legkisebbeket igazi programdömping várja: baba- és gyermekkoncertek, bábszínházi előadások, Kispék Műhely, Ringató, Buborékvarázs és persze finom falatok a fűben heverészve.

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk kategóriánként az aprónépre váró kalandok közül. A teljes programsor ITT található.

Koncert

A méltán népszerű Kolompos együttes gyerekkoncertjén jó hangulatú mulatság keretében ültetik el a kicsi szívekbe a népművészet szeretetét.
A Rutkai Bori Banda egy vidám, pörgős űrdiszkóba várja az egész családot, ahol az is kiderül, hogy mit jelent az Űrdöngölők szó.

Kreatív

A Kispék Műhely foglalkozásán kiflit, perecet és fonott kalácsot készíthetnek a gyerekek.

A Buborékvarázs workshopon a közös buborékeregetés közben a kicsik megismerhetik az óriás szappanbuborékok készítésének trükkjeit.

A MeseTérKép a Kire ütött ez a gyerek? című alkotópályázatára olyan pályaműveket várnak, amelyek valamiképpen kapcsolódnak Janikovszky Éva verséhez, gyerekek-szülők-nagyszülők közötti hasonlóságokról, kapcsolatokról, közös élményekről szólnak és – lehetőség szerint – generációk közös alkotásaként születnek meg. A Pikniken segítjük a színes pályaművek elkészülését.

A legkisebbeknek

A Lépegetős babakoncert mondókázós, dalolgatós, hangszerekkel ismerkedős, lépegetős, ugrándozós, kacagós, csiklandós vidám óra babáknak és mamáknak. A Tamás Éva Játéktára egy interaktív minikoncert és mosolygós játék, amely egyszerre megmozgat, pihentet, tanít és szórakoztat.

A Ringató ismét egy nagyszerű alkalom arra, hogy az egész család együtt játszhasson, énekelhessen, nevessen és gyönyörködjön a magyar és európai gyerekdalok, ölbéli játékok varázslatos világában.

Bábszínház

A Bóbita Bábszínház előadásán a résztvevők megismerhetik az Édes Élet Cukrászdát, ahol egy testvérpár sürög-forog, süt reggeltől estig időtlen idők óta, és aki kívánja, annak mesélnek karamellás-krémes-mézes meséket.

(x)

Hirdetés