Két pécsi program, amit ne hagyj ki augusztus 23-án

Egy élményelőadást és egy szuper koncertet ajánl a Zsolnay Örökségkezelő NKft. augusztus 23-ára a csodálatos Zsolnay-negyedbe. Ha még nincs programod, ott a helyed!

ÉlményMűhely – Zometool Buborékparádé

Miért gömbölyű a szappanbuborék, milyen szögben találkoznak az egyenes szakaszok határolta felületeket burkoló szappanhártyák, és milyen alakot vesznek fel, ha a határoló vonal görbe? Hogyan keletkeznek a szappanhártya szivárványszínű foltjai? Görbületek, láncgörbe, minimálfelületek, felületi feszültség, fényinterferencia…

Mindezekről a kérdésekről és fogalmakról nem csak elméleti síkon gondolkozunk, hanem egy parádés buborékozás keretében vizsgáljuk meg őket! Gyere, és próbáld ki Te is, ne habozz!

A részvétel ingyenes!

Időpont: augusztus 23. 15.00–17.00
Helyszín: Zsolnay-negyed – Herkules Műhely

Pirogránit esték: Urbán Orsi Quartet

Urbán Orsi hazánk jazzéletének egyik kiemelkedő énekesnője. Érdekes, mély tónusú hangszínével sokféle zenei stílusban énekel. Akár big bandben, akár duóban vagy trióban, quartetben lép színpadra, a saját egyéniségét adja, mindig magas színvonalú előadást nyújt. Az Urbán Orsi Group műsorában a jazz és a latin zene fúziója érvényesül, amiben az énekesnő saját szerzői lemezéről válogat, emellett a latin zene gyöngyszemeiből szemezget zenésztársaival. Kollmann Gábor szaxofonon, Révész Richárd zongorán és Czibere József ütőhangszeren kísérik. Latinos ritmusok, forró hangulat és minőségi zenei élmény!

Időpont: augusztus 23. 21.00
Helyszín: Zsolnay-negyed – Pirogránit udvar (esőhelyszín: E78)

Hirdetés