10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaKezdődik az ICWiP: A PTE bölcsészkarán az első előadások

Kezdődik az ICWiP: A PTE bölcsészkarán az első előadások

Az ICWiP idén visszatér gyökereihez, 2011-ben újból nemzetközi tanulmányok nyári egyeteme a rendezvény, amelyen rohamosan változó, hálózatosodó világunk fontos, aktuális kérdéseit tárgyalják meg a résztvevők, nemzetközileg ismert szakemberek és előadók segítségével. A nyilvános program július 15-én 10:00-kor, a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét, a PTE BTK Ifjúság úti épületében.

A 2011. évi ICWiP címe „Whose World?’ – Transnationalism and Glocalisation in the 21st century”, tartalmát tekintve pedig olyan nyári egyetemi rendezvény, amely egy ifjúsági szakmai konferenciát és tematikus kulturális rendezvényeket – többek közt vitafórumokat, előadásokat, workshopokat, kiállításokat, kirándulásokat – foglal magába. A rendezvénynek idén várhatóan 150 állandó résztvevője lesz, a fiatalok a világ több mint 50 országából jelentkeztek a programra.

A Kultúrhét szervezőinek első számú célja 2011-ben, hogy a nyári egyetemi programelemeket fejlessze, konferenciáira és workshopjaira ezért nemzetközi hírű, elismert tudósokat és kutatókat tudott előadóként meghívni. A főszervező SIEN Alapítvány társszervezőjével, a PTE Bölcsészettudományi Karával, és kiemelt partnerével, a PTE Állam- és Jogtudományi Karával idén arra törekszik, hogy a rendezvény hosszú távú fenntarthatósága érdekében, a régió legversenyképesebb és egyik legszínvonalasabb nyári egyetemi rendezvényévé tegye a nagy hagyományokkal bíró kultúrhetet.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, az ICWiP előadásai idén is nyitottak a nagyközönség, az érdeklődők számára. (A belépés ingyenes, az előadások nyelve angol). A nyári egyetemi program megnyitója július 15-én (pénteken) 10:00-kor kezdődik a PTE BTK Vargha Damján Konferenciateremben (Pécs, Ifjúság útja 6.). A megnyitón köszöntőt mond Dr. Páva Zsolt polgármester, Dr. Komlósi László Imre rektorhelyettes, Dr. Jankovits László, a bölcsészkar dékánhelyettese, valamint Dr. Tarrósy István, az ICWiP alapító-főszervezője.

2011. JÚLIUS 15. (PÉNTEK)
10:00 A konferencia megnyitója (PTE BTK)
10:30 Konferencia-előadások: (PTE BTK)
Szentpéteri L. József
Svetlana Shuntova

2011. JÚLIUS 18. (HÉTFŐ)
10:00 Konferencia-előadások: (PTE ÁJK)
Christa Schweng
Kajtár Edit

2011. JÚLIUS 20. (SZERDA)
10:00 Konferencia-előadások: (PTE BTK)
Kiss J. László
Tarrósy István
Boris Badurina

2011. JÚLIUS 22. (PÉNTEK)
10:00 Konferencia-előadások: (PTE BTK)
Mitsugi Endo
Kuhnle Stein
Ternák Gábor

2011. JÚLIUS 23. (SZOMBAT)
11:00 Konferencia-előadások: (PTE KTK)
Bod Péter Ákos
Komlósi László Imre

Forrás: ICWiP-sajtó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő