6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtKiállítás, táncház, játéktár – a legjobb téli pécsi programok

Kiállítás, táncház, játéktár – a legjobb téli pécsi programok

Íme, ezek a Zsolnay Örökségkezelő programjai január 27-e és február 3-a között. A kínálatban szerepel kiállítás, táncház és játéktár is.

Időkapu

In memoriam Sárkány József

Időpont: január 30. – február 29.

Helyszín: Pécsi Galéria

2019. január 17-én, 63 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Sárkány József művészettörténész, a pécsi Janus Pannonius Múzeum Bánffy Miklós-díjas osztályvezető főmuzeológusa, akinek munkássága összeforrott számos helyi, országos és nemzetközi rendezvénnyel. Halálának évfordulóján a kiállítás a szimpóziumokra készült munkákból és személyes hagyatékából mutat be válogatást, tisztelegve a pécsi művészeti élet egyik markáns egyénisége előtt.

Zsolnay Táncházak: Vizin táncház

Időpont: január 31. 19.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 Café

Nem múlhat el hónap magyarországi horvát kólók és macedón táncok nélkül. A Vizin Zenekarral mulathat az, aki vérpezsdítő ritmusokra szeretné járni a Pécsett és Baranyában is népszerű és ismert körtáncokat. Játszik a pécsi Vizin Zenekar, táncházvezető Vélin Veszna. Még több információ ide kattintva olvasható.

Farsangi mulatság a Játéktárral

Időpont: február 2. 10.00–12.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Interaktív gyermekkoncert, eszem-iszom, tombola! Fontos: a jelmezben érkezők között értékes ajándékokat sorsolnak ki! Lehet kézműveskedni, álarcot készíteni, énekelni, táncolni, enni-inni, egyszóval remek mulatságnak ígérkezik, ne maradjatok le. Érdemes időben regisztrálni. További infó ezen az oldalon érhető el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő