Kiállítás tragédiáról és újrakezdésről

Szeptember 12-én, hétfőn reggel nyolc órakor megnyitja kapuit az „Újratervezés / Redesign” című kiállítás a Művészetek és Irodalom Házában. A tárlat szeptember 26-ig, minden hétköznap látogatható.

A kiállítás fotósorozata a régmúlt és jelenkori természeti csapásoknak, illetve az utánuk történt újjáépítéseknek állít emléket. A magyarországi árvizek és a vörösiszap-katasztrófa mellett külföldi tragédiák fényképei is helyet kaptak. A látogatók ismét láthatják a Katrina pusztítását New Orleans-ban, és a huszonhat évvel ezelőtti Stava-völgyi katasztrófát. Az észak-olaszországi völgyben lévő ülepítő két gátjának átszakadása, és a 90 km/h-val száguldó iszaptömeg 268 áldozatot követelt.

A fő koncepciót maguk a katasztrófák – az első pillanatok, a pusztítás ereje – és az azokat követő újjáépítések, a szerencsétlenség okozta építészeti változások, valamint az emberi gondolkodásmód megváltozása képezi. Az építészeti fotók mellett interjúkkal, életképekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Amíg a tények a fotókon szerepelnek, addig a kiállítótérben homokzsákok, épületállványzatok szimbolizálják a természeti csapások utáni valóságot.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés