Kiköltekeztél karácsonykor? Itt vannak a legjobb ingyenes programok!

Hirdetés

Ha szívesen kimozdulnál szórakozni, de nem szeretnél sokat költeni karácsony után, akkor mutatjuk a megoldást! A Zsolnay Kulturális Negyed januári ingyenes programjai között szerepel többek között családi játszóház, régészeti előadás és babás-zenés foglalkozás is, köszönhetően a Zsolnay Kert projektnek.

Hímes tojás digitalizálás

január 17. és 31., 15.00–17.00
Zsolnay Negyed – Ignác ház

A Tojásdigitalizáló Klub küldetése, hogy a múlt törékeny értékeit megőrizze a jövőnek, ezért a hímes tojásokat egy erre a célra kifejlesztett eszközzel körbefotózza, térben láttatja, és megmenti a jövőnek. Mosonyi Éva klubvezető, népi iparművész, tojásíró várja a digitális technika iránt érdeklődőket.

Előadások Pécs történetéből
A pécsi és a Pécs környéki avar temetők kutatása

január 22. 16.30–18.00
Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Előadó: Nagy Erzsébet régész, főmuzeológus

Az előadás a város területén és közeli környékén eddig feltárt avar kori temetők ismertetésével, az elmúlt évek kutatási eredményeinek felhasználásával azt mutatja be, hogy Pécs és Pécs környékének avar kori megtelepedésében és térszervezésében milyen motiváló vagy gátló tényezők játszottak szerepet.

Hímes tojás díszítés

január 24. 15.00–17.00
Zsolnay Negyed – Ignác ház

A Tojásdíszítő Klub célja a több száz éves hagyományokkal rendelkező Kárpát-medencei tojásírás újratanítása, de a kézműves tevékenység mellett elméleti alapokat is biztosít a tudatos hagyományápoláshoz. Klubvezető Mosonyi Éva Pécsett élő népi iparművész, tojásíró.

Családi játszóház

január 25. 10.00
Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

A Családi játszóház program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a DUPLÓt. Az egyik az egyéni kiteljesedést, a másik a társas együttlétet szolgálja.

ÉlményMűhely – JOMILI kockákkal

január 26. 15.00–17.00
Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

A Jomili készletet Vasarely művei ihlették. A készlet nyolcféle, különbözőképpen megfestett, fekete-fehér kocka- és hasáb elemeiből számtalan kép és térbeli alkotás hozható létre.
A vizuális műhelyt Szabó Ildikó, az ÉlményMűhely Nemzetközi Matematikai-Művészeti Mozgalom pedagógiai vezetője, matematika–fizika szakos tanár vezeti.

Babáknak Zene

január 27. 10.00–11.30
Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Kisbabás családoknál sokszor felmerül a kérdés: Ugyan miért kell ismeretet átadni a természetről ilyen kicsi korban? Lehetséges-e egyáltalán? A Tamás Éva Játéktára zenekar bebizonyította, hogy lehetséges és érdemes is. Előadók: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész.

A részvétel minden programon ingyenes. Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét