A királyi hatalmasságok zenei élménye Pécsett is elérhető!

Hamarosan Pécsre látogat az éteri hangok fiúkórusa, a New College Oxford kórusa, akik Vilmos herceg esküvőjének és II. Erzsébet gyémántjubileumi ünnepségsorozatának orgonistáival adnak koncertet június 2-án, pénteken 19.30-kor a Bazilikában, a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A kóristák egytől egyig tehetséges hét és tizenhárom év közötti fiúgyermekek. A kórus legfőbb ismertetőjegye a „csengő” hangzás, melyet a kisfiúk által énekelt szoprán és alt szólamok tesznek különlegessé, valamint az az energia, mely minden színpadi és muzikális előadásukban megmutatkozik.

A kórus karnagya és művészeti vezetője Robert Quinney orgonaművész, egyetemi docens, akinek művészi munkája igen szerteágazó: feladata a kórus napi szintű irányítása és képzése, valamint a hallgatók tanítása és vizsgáztatása a nagy múltú campuson. A közönség a Westminster Abbey orgonaművészeként ismerheti Quinney-t, de ő volt az, aki 2011 áprilisában Cambridge hercegének és hercegnéjének, azaz Vilmos herceg és Kate Middleton hercegné esküvőjén is muzsikált, így is nyomot hagyva a történelemkönyvekben. Becslések szerint csaknem kétmilliárd ember figyelte az esküvőt és az orgonaművész csodálatos játékát a televíziós közvetítésnek köszönhetően.

Orgonán közreműködik Timothy Wakerell, aki szintén nem akármilyen nemzeti eseményeken csillogtathatta meg tudását élő televízió-közvetítések során: Margaret Thatcher bárónő temetésén és II. Erzsébet gyémántjubileumi ünnepségsorozatán is ő orgonált.

Részletek: www.filharmonia.hu

 

(x)

Hirdetés