6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaKiválasztották Pécs Google-gitárhősét!

Kiválasztották Pécs Google-gitárhősét!

Sikeresen megtörtént a Google Doodle Guitar verseny pécsi döntőjének zsűrizése június 30-án a Kodály Központban. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Kommunikációs Divíziója által szervezett esemény zsűrije a pécsi Cseri Hanna szerzeményét találta a nemes célra a legmegfelelőbbnek – közölte a ZSÖK Kft.

Les Paul (1915-2009) amerikai dzsesszgitárosról, az elektromos gitár egyik fejlesztőjéről születésnapján, június 9-én a Google frappáns módon emlékezett meg ebben az esztendőben. Ezen a napon ugyanis bárki, aki a világ legismertebb keresőprogramjának nyitóoldalára kattintott, kedvére pengethetett néhány húrt akár billentyűzetével is, kedvenc dallamát lejátszva.

A nap elmúlt, de a Google Doodle Guitar olyannyira népszerűvé vált, hogy nemzetközi versenyt hirdettek a legügyesebb gitáros megtalálása érdekében.

Pécs, a kultúra városa és online közössége saját versenyzőt indít a megmérettetésen, ezért a ZSÖK Nonprofit Kft. Kommunikációs Divíziója múlt hét végén felhívást tett közzé. A jelentkezőknek egy pécsi számot kellett feldolgozniuk, legfeljebb 30 másodperc terjedelemben.

A beérkezett pályaművek zsűrizése június 30-án történt meg a Kodály Központban, ekkorra járt le ugyanis a nevezés hivatalos határideje. A zsűri tagjai közismert zenészek voltak: Beck Zoli, a 30y énekes-gitárosa, Pálfi András, az internetes Gitar Idol 2009 londoni döntőse és Kircsi László, aki többek között a pécsi Városháza tornyából szóló harangjáték zeneszerzője.

A beérkezett pályaművek alkotói közül akadt, aki ismert slágert dolgozott fel, és olyan pengető is megmérettette tudását, aki saját szerzeménnyel rukkolt elő. Így tett Cseri Hanna is, aki a maximális 15-ből 13 ponttal bizonyult a legjobbnak a „yellow lorry és az asszimiláció” című kompozíciójával. A nyertesről, valamint a zsűri munkájáról internetes videofilm készül, amellyel támogatást nyújtunk a világszerte nyitott versenyen való előkelő helyezés megszerzésére.

A győzelem még csak az első lépcső, a fiatal versenyzőnek nagy szüksége van a „lájkolásokra”. A nyertes mű itt meghallgatható és értékelhető: http://apps.facebook.com/doodlesongs/156

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő