Hirdetés

A Kodály Központ teraszára költözött öt napra a város főtere, augusztus 18-án, azaz ma este 20 órakor a Pannon Filharmonikusok Rossini-koncertjével kezdődött meg a fesztivál. Íme hangulatjelentésünk a nyitányról képekben.

Az új, színvonalas zenei és gasztronómiai élményeket kínáló hagyományteremtő Kodály aperitif épp a Kodály Központ tízéves születésnapján indul, ráadásul a szabadtéri programsorozatot az augusztus 20-i ünnep köré tervezte a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft.

A mediterrán hangulathoz hűen a Pannon Filharmonikusok Rossini-gálájával indult a rendezvény augusztus 18-án, ahol népszerű dallamok, részletek csendültek fel Az Olasz nő Algírban, a Sevillai borbély, a Tell Vilmos, a Tankréd és a Hamupipőke című klasszikusokból. Az esten Láng Dorottya mezzoszoprán, Kálmán Péter basszbariton és Edoardo Milletti tenor kápráztatta el énekével a közönséget, a zenekart pedig Bogányi Tibor vezető karmester dirigálta.

Az egybegyűlteket Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármester köszöntötte.

Íme képgalériánk a nyitóeseményről:

Az ötnapos kavalkád alatt fellép még a Modern Art Orchestra és vendégei: Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete Kovács Kornél, valamint most először láthatjuk/hallhatjuk ebben a felállásban az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) Kodály-kiadását. Augusztus 20-án pedig ünnepi műsorral készül a Fonó Zenekar és csodálatos magyar műveket ad elő Pécs kedvenc zenekara, a Pannon Filharmonikusok.

A zenei élmények mellett a gasztroudvarban kóstolgathatunk finom ételeket, nápolyi pizzát és a legjobb borokat, lesz főzőshow, fényfestés, sok-sok remek gyerekprogram, hogy a kicsik se unatkozzanak.

Bővebben a programokról itt írtunk.

Hirdetés