Pécsett is megkezdődött az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat, melynek egyik kiemelkedő programja a Kodály Népdal Maraton volt. Az eseményen részt vett dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Pécs országgyűlési képviselője is.

A Pécs Kulturális Központban a pécsi Kodály-társaság szervezésében szombaton 44 énekes vagy népdalcsoport részvételével zajlott a Kodály Népdal Maraton.

Az előadásokat követően a program házigazdája, Kertész Attila Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagjának köszöntője után Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a szakmai zsűri méltatásán túl kiemelte, hogy minden, az eseményen résztvevő énekesnek feladata, missziója van a népzenéből táplálkozó magyar kulturális örökség gondozásában.

– Köszönet illeti mindazokat, akik a népzene örökségét hordozzák és átadják egymásnak, ezáltal közösséget hoznak létre, mert a kulturális önszerveződő közösségeké a jövő – hangsúlyozta.

Eredics Gábor Kossuth-díjas művész, az értékelő bizottság elnöke zárszavában kifejtette, hogy kiváló, magas szakmai színvonalú előadásokat hallgathattak meg a legfiatalabb és a szépkorú korosztályból kikerülő énekesektől és népdalköröktől egyaránt.

Az értékelést követően Hoppál Péter, Eredics Gábor és Kertész Attila okleveleket adtak át a program különdíjas résztvevőinek.

Hirdetés