12 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaKomolyzene és dzsessz - egy színpadon

Komolyzene és dzsessz – egy színpadon

November 10-én, csütörtökön az Ifjúsági Ház Billentyű Klub színpadán az Intersection Group tagjait köszöntheti a közönség. A zenészek este nyolc órától csapnak a húrok és partitúrák közé.

A három évvel ezelőtt alakult Intersection Group repertoárját a különleges crossover megoldások alkotják. Zenéjükben a modern hangzások és a klasszikus dallamok találkoznak, ahogy a dzsessz keveredik a komolyzenével.

A nyolctagú zenekart egy dzsesszkvartett és egy vonósnégyes alkotja. A zenészek már az együttes megalakulása előtt jelentős zenei tapasztalattal rendelkeztek – hosszú évek tapasztalatai köszönnek vissza a szerzeményekben. Bár a ritmusszekció és az Accord Vonósnégyes együttesen is sikeres – tavaly megjelent lemezüket nagy érdeklődés övezte –, a tagok és a formációk külön-külön is felléptek, illetve fellépnek a nagyközönség előtt.

A dzsesszkvartett tagjai: Mester Dániel (zeneszerző, szaxofon, klarinét), Szendőfi Balázs (zeneszerző, basszusgitár), Bubenyák Zoltán (zongora) és Mihalik Ábel (dob). Az Accord Vonósnégyes tagjai: Mező Péter (első hegedű), Veér Csongor (második hegedű), Kondor Péter (brácsa), Ölveti Mátyás (cselló).

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő