Komolyzene nagyböjt idején – kicsiknek, nagyoknak

Március 11-én, vasárnap délelőtt tizenegy és este hét között három koncert: a „Desszert” sorozat következő része, a Nagyböjti orgonaszó, és Bach: János passió című szerzeménye nyújt kikapcsolódást a Palatinus Hotelben, a Bazilikában, és a Kodály Központban.

hirdetés

A délelőtt tizenegykor kezdődő Desszert: Zenei finomságok során Lakner Tamás és a Bartók Férfikar tagjai lépnek fel a gyerekközönség előtt. A gyerekek megtanulhatják, hogyan lehet papírzacskókkal zenélni, miként lehet zenekart létrehozni pusztán énekhanggal, valamint megtudhatják, miért is muzikálisak a macskák.

Délután háromkor kezdődik Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertje a Pécsi Bazilikában, „Nagyböjti orgonaszó” címmel. A művész népszerűsége egyedi, energikus orgonajátékából fakad, amely nem mellőzi az improvizációkat sem – ugyanakkor a klasszikus művek nagy tisztelőjeként ismerik a komolyzene világában.

Az Orfeo zenekar és a Purcell Kórus együtt adja elő Bach: János passió című művét a Kodály Központban, délután hat órai kezdettel, a koncertet délután ötkor prológus előzi meg. A zenekar, hűen hagyományaihoz, korabeli hangszerekkel áll színpadra. A passió szereplőit Kálmán László (Evangelista, tenor), Kovács István (Jézus), Szutrély Katalin (szoprán), Bárány Péter (kontratenor), Csizmár Dávid (basszus), valamint a Purcell kórus többi tagjai kelti életre. A fellépés koncertmestere Bozzai Balázs, dirigense Vashegyi György lesz.

Czimermann Zsuzsanna írása.