10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapArtKoncert, kiállítás, vizuális műhely – a legjobb január végi pécsi programok

Koncert, kiállítás, vizuális műhely – a legjobb január végi pécsi programok

Szuper programokból szemezgethetünk ismét január végéig a Zsolnay Örökségkezelő NKft. jóvoltából. Mutatjuk is a kínálatot.

Metronóm Jazz Klub – Loiber-Lukács-Dés Trió

Időpont: január 23. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A zenészek:
Matthias Loibner – tekerőlant
Lukács Miklós – cimbalom
Dés András – ütőhangszerek

Tekerőlant – cimbalom – ütőhangszerek. Tegye fel a kezét, aki már találkozott ilyen hangszer-összeállítással! És ha hozzátesszük a hangszereken játszó zenészek nevét is – akikről tudjuk, hogy mindannyian hangszerük úttörői, határfeszegető muzsikusok – talán nem kell hosszan bizonygatni, hogy ez a koncert nem mindennapi élményt ígér. A három kiváló zenész első alkalommal játszik együtt így trióban, de nagy eséllyel egy hosszú barátság veszi kezdetét a zenekar januári turnéján.

Még több infót ide kattintva olvashatsz.

Állapotfelmérés

A pécsi és baranyai képző- és iparművészeinek meghívásos csoportos kiállítása

Időpont: január 24. – március 22. (kiállításmegnyitó: január 24. 17.00)
Helyszín: Zsolnay Negyed – m21 Galéria

A pécsi-baranyai alkotóművészet a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben Magyarországon vezető szerepet foglalt el. A pezsgő, a kortárs európai tendenciákkal párhuzamosan futó művészeti élet szinte mindegyik művészeti műfajban maradandót hozott létre.

A kiállítás célja, hogy bemutassa Pécs és Baranya megye alkotóit, a közönség és a szakma számára megmutassa és dokumentálja mindazokat, akik itt képzőművészként tevékenykednek.

A kiállítás létrehozásának ötlete Pinczehelyi Sándortól származik, a szervezést a múlt év elején kezdte. A meghívott 150 művész közül, 124 kiállító lesz, köztük hét Munkácsy-díjas, négy Ferenczy Noémi-díjas, két Érdemes Művész és egy Kiváló Művész szerepel, valamint huszonnégy DLA-fokozattal rendelkező alkotó, ötvenkilenc nő és hatvanöt férfi.

További részletekért kattints ide.

ÉlményMűhely – Jomili kockákkal

Időpont: január 26. 15.00–17.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

A Jomili készlet feltalálását Vasarely művei ihlették. Számtalan kép és térbeli alkotás hozható létre a készlet nyolcféle, különbözőképpen megfestett, fekete-fehér kocka és hasáb elemeiből.

A vizuális műhelyt vezeti Szabó Ildikó, az ÉlményMűhely Nemzetközi Matematikai-Művészeti Mozgalom pedagógiai vezetője, matematika–fizika szakos tanár.

A részvétel ingyenes. További információ ide kattintva érhető el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő