Koncertekkel, néptánccal zárul 2010 Pécsett

Felemelő és különleges volt a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program évadnyitó ünnepsége, amelyen 15.000 ember vett részt 2010. január 10-én. A méltó és sokakat vonzó eseményre visszagondolva érthető a pécsiek elvárása, miszerint december utolsó napjaiban szintén érdekes programokon szeretnének elbúcsúzni az óévtől.

2010. december 29-31. között a Kossuth tér és Irgalmasok utcája adnak majd otthont a Pécs2010 EKF-program záróeseményének. A háromnapos minifesztivál idejére az Irgalmasok utcája vendéglátósok utcájává alakul. Egyik oldalán sorakoznak majd a faházak, előttük teljes hosszúságban egy „nagy asztalhoz” várják Pécs lakosságát.

Az első napon (december 29.) „utcazenész” jellegű produkciók zajlanak 18-21 óra között a vendéglátósok utcáján elhelyezett kisszínpadon. A második napon (december 30.) a régió népzenei, világzenei és néptánc előadói közül a Dutár, a Mecsek, a Tanac és a Vizin együttes, valamint a Somogy Táncegyüttes lép majd fel.

A harmadik napon, szilveszter estéjén a szervezők Pécs könnyűzenei életének országszerte ismert előadóit állítják a középpontba. Így a közönség majd olyan csapatoknak és fellépőknek csápolhat, mint a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs.

A zárónap még több különlegességet rejt. A közönség ekkor, a szilveszteri koncerten ismerheti meg azt a több pécsi előadó által felénekelt közös dalt, amely a Punnany Massif – Turist Gájd (Pécs) című slágerének erre az alkalomra áthangszerelt változata. Ez a nóta elsősorban a fiatalokat megszólító, igazi pécsi himnusszá válhat.

A szilveszteri esemény színvonalát tovább emeli az Irgalmasok utcájának színes megvilágítása és a Kossuth téri programhelyszínen az eseményt éjfélkor záró tűzijáték is.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés