5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKoncertKoncerttel segítenek a magyarszéki kármelita nővéreken

Koncerttel segítenek a magyarszéki kármelita nővéreken

Jótékonysági koncertet tartanak április 27-én 18 órakor a Művészetek és Irodalom Házában, melynek bevételét a magyarszéki kármelita nővérek részére ajánlják fel, hogy azt épülő kolostoruk és egy lelkigyakorlatuknak helyet adó ház felépítésére fordíthassák. Az esten Esztó Zsuzsanna zongoraművész zenél.

Pécsett ad jótékonysági koncertet Esztó Zsuzsanna zongoraművész április 27-én, délután 18 órakor. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által szervezett est célja, hogy a magyarszéki kármelita kolostor és lelkigyakorlatos ház építésére és támogatására hívja fel a figyelmet.

Esztó Zsuzsanna

A Zeneakadémián is tanított, szólistaként a világ megannyi országában fellépett művésznő lapunknak elmondta, hogy a kármelita nővérek kolostorának és lelkigyakorlatos házuk építése az év elején akadt meg, és noha feltehetően kapnak más forrásokból is támogatást az építkezés befejezéséhez, mégis úgy gondolta, hogy az úgymond „becsületkasszás” koncerttel segít nekik.

– Ha jól emlékszem, 2009-ben ismerkedtem meg a magyarszéki kármelita nővérekkel, egy kis pianínón játszottam nekik, nagyon hálásak és kedvesek voltak, és nagyon megszerettem őket. Azóta minden évben egyszer lejárok hozzájuk zenélni. Tudom, hogy a pécsi koncertem bevétele nem lesz elegendő ahhoz, hogy a céljukat teljes mértékben elérjék, de úgy gondolom, hogy a koncert híre felhívja az emberek figyelmét a nővérek jelenlegi helyzetére, a félbemaradt építkezés problémájára és talán segítenek majd ők is nekik adományaikkal – mondta Esztó Zsuzsanna.

A régi kolostor

A „Zongoramuzsika transzcendens hangnemekben” című koncerten a zongoraművész a következő darabokat adja elő:

Domenico Scarlatti: Szonáta (E-dúr)
Liszt Ferenc: Ave Maria – Róma harangjai (E-dúr), Manók tánca (Fisz-dúr), A Villa d’Este szökőkútjai (Fisz-dúr), Impromptu (Fisz-dúr)
Frédéric Chopin: lmpromptu (Fisz-dúr)
Liszt Ferenc: En rève (H-dúr)
Frédéric Chopin: 1. Scherzo (h-moll-H-dúr-h-moll)
Liszt Ferenc: Resignatione (E-dúr)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő