Hirdetés

A pécsi Kodály Központ korántsem kizárólag a komolyzene fellegvára, hiszen a közeljövőben is több olyan együttes fordul meg a színpadán, akiket leginkább könnyűzenei fesztiválokról és klubokból ismer a közönség, legyen szó például a 30Y-ról vagy a Honeybeastről.

– Kell a fiatalítás, hogy minél több stílus és korosztály megtalálja a neki tetsző programot. Nem a hűvös eleganciát sugárzó, hanem a befogadó, valódi élményt nyújtó hangversenytermek közé szeretnénk pozicionálni a Kodály Központot – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Február 9-én 19 órakor a 30Y veszi be a színpadot, akik egy különleges vendég, Mucsi Zoltán „Kapa” közreműködésével ígérnek felejthetetlen szórakozást. A laza hangvételt a téma is mutatja: egy kocsmakoncert résztvevőjévé válhat a közönség, ahol Beck Zoliék intim hangvétele lerázza magáról a pátoszt és inkább a közvetlenség, a közönséggel közös élmény, a dalokhoz kapcsolódó anekdoták kerülnek középpontba.

A Honeybeast március 2-ai, Legyen tánc! című produkciója egy szoros együttműködés eredménye, ugyanis a Szegedi Kortárs Balettel állnak színpadra.

– Szeretnénk a koncertnek egy olyan ívet adni, hogy az ne pusztán dalok egymásutánja legyen, hanem amelyből egy történet bontakozik ki. Egy valós, mai, korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történet – foglalta össze a koncepciót Bencsik-Kovács Zoltán, az együttes szerzője, gitárosa.

Egy nemzetközi csillag is tiszteletét tesz a Kodály Központban a következő hónapokban: március 15-én Al Di Meola ad koncertet. A Grammy-díjas művészt többször választották meg a legjobb gitárosnak. A világ egyik leginkább innovatív zenészeként és élő legendaként tartják számon.

Jegyek és részetek: www.kodalykozpont.hu

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét