Könyvtár mozgásban, látogatók háztűznézőben

A Tudásközpontban délután négy órakor megnyitja kapuit az “I. Ünnepi Könyvudvar”, amely június másodikától ötödikéig tart.

A “Könyvudvar” minden nap reggel tíztől este nyolc óráig várja a látogatókat. Legyen szó akár művelődésről vagy egyszerű kikapcsolódásról, minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozást.

A vásáron és bemutatón antik daraboktól a legfrissebb kiadványokig mindent megtalálhat a látogató, a szerencsésebbek rábukkanhatnak egy-egy régóta keresett illetve ritkaságszámba menő kötetre is. A lapok közé pillantásra az olvasóliget csendje kínál lehetőséget.

Azok számára, akik magára a Tudásközpontra kíváncsiak, a “Háztűznéző” során idegenvezetéssel bejárhatja az épületet, a legalsóbb szintektől a legfelsőbbekig.

Ezen felül zenei és irodalmi programok kapcsán a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulói gondoskodnak a kikapcsolódásról. A legapróbbakat játszóház várja, ahol játékos módon ismerhetik meg a könyvek világát.

Mindezek mellett a résztvevők megismerhetik a nemrégiben átadott “Könyvtárbuszt”, amely egyedülálló projectnek számít Európában. A megyében számtalan apró, ezer fő alatti település van, ahol a lakosságnak szüksége volna a könyvtárak szolgáltatására, de nincs lehetőség az igénybevételre. A busz lehetőséget ad az olvasásra, kölcsönzésre, s a lehetőségekhez mérten internetes kapcsolatot is biztosít.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés